Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με χιόνια από το βράδυ! Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα \"λευκά\";

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με χιόνια από το βράδυ! Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα \
Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Νέα προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για ψυχρή εισβολή από την Πέμπτη.

Επιδείνωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες.

Για αύριο, Τρίτη (24/01) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, που πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7, που βαθμιαία από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.



Την Τετάρτη (25/01) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στο ανατολικό Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση. Χιόνια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και τα βορειοανατολικά ημιορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Επιβεβαιώνει ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου την ψυχρή εισβολή της Πέμπτης και της Παρασκευής και με μήνυμά του στο Facebook, προειδοποιεί για χιόνια και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), την Πέμπτη (26/01) και την Παρασκευή (27/01) στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια την Παρασκευή τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.



Το Σάββατο (28/01) στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Πηγή: athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Θρήνος στην Πάτρα: Οι άγνωστες αλήθειες του φοιτητή και της 40χρονης που αυτοκτόνησαν

Προσοχή! Έρχεται η «Αριάδνη 2»: Πότε θα πρέπει να περιμένουμε χιόνια και στην Αθήνα;

Ανατροπή βόμβα για το νεκρό μωρό στην Κρήτη: Δεν πέθανε από το πέταγμα του κινητού αλλά…! Τι κρύβουν πατέρας και μάνα;