Πολικό ψύχος με ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική!

Πολικό ψύχος με ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική!
Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χωράς, της Κρήτης και των νησιών του βόρειου και ανατολικού αιγαίου, αναμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα με τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια να σταματούν.

Βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση στα ανατολικά. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και κεντρικά.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -07 (μείον 7) έως 04 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιόνια

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά, σποραδικές καταιγίδες στα νοτιά θαλάσσια – παραθαλάσσια, και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με χιονόνερο, χιονιά κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης και σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τοπικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιά με σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το μεσημέρι αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιόνια

Αττική

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 200 μέτρα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα αναμένουν για σήμερα η μετεωρολόγοι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί και βαθμιαία αίθριο καιρό αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Ευχάριστα νέα για όσους χρωστούν στη ΔΕΗ

Χωρίς μετρό την Παρασκευή η Αθήνα: Ποιες ώρες δεν θα κινηθούν οι συρμοί

Ραγδαίες εξελίξεις: Τι συνέβη με την οικογένεια του 15χρονου δολοφόνου του 6χρονου λίγες ώρες μετά το φρικτό έγκλημα;