Η μάνα του Γιακουμάκη σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της: «Μου περνά από το μυαλό ότι...»

Η μάνα του Γιακουμάκη σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή της: «Μου περνά από το μυαλό ότι...»
Την σιωπή της έσπασε για πρώτη φορά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, 27 μήνες μετά τον μυστήριο θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, μετά από πολλές ημέρες αναζήτησης, θυμίζουμε πως βρέθηκε νεκρός σε χωράφι κοντά στο κτίριο της Σχολής. Δίπλα του είχε βρεθεί ένα μαχαίρι. Ωστόσο, οι μέρες που έμεινε το άψυχο κορμί του εκεί αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλοίωσαν πολλά στοιχεία. Διαβάστε παρακάτω...

Σε συνέντευξη-ποταμό στην εκπομπή «Checkpoint» του Alpha και στην Γιάννα Παπαδάκου, η Μαρία Γιακουμάκη ξέσπασε για πρώτη φορά.

Αφού ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια τους δημοσιογράφους που σεβάστηκαν την επιθυμία της οικογένειας να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εξήγησε ότι «μας ανάγκασε να μιλήσουμε η αγανάκτηση και όλη αυτή η καθυστέρηση της υπόθεσης. Όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά».

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τον Αύγουστο του 2016 μας κάλεσε η ανακρίτρια και πήγαμε με τον σύζυγό μου. Μετά από μας θα υπήρχε εξέλιξη, θα καλούσε τους κατηγορούμενους. Αλλά άλλαξε ο ανακριτής και από τότε δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο».

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ


Ο γιος της εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου και βρέθηκε στις 15 Μαρτίου τα ξημερώματα της Κυριακής.

«Επικοινωνήσαμε την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη το βράδυ. Δεν κατάλαβα τίποτα παράξενο. Ήταν όπως κάθε φορά. Μιλήσαμε όπως μιλάγαμε κάθε φορά. Δηλαδή για το πώς πέρασε την μέρα του. Ο,τι λέει κάθε μητέραμε το παιδί της όταν είναι μακριά της. Επρόκειτο να έρθει στις 19 Φεβρουαρίου που ήταν Απόκριες. Την Παρασκευή που εξαφανίστηκε δεν επικοινώνησε με κανέναν».


ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ BULLYING


«Δεν μας είχε πει ότι είχε τόσο σοβαρά προβλήματα. Τον πρώτο χρόνο στη Σχολή είχαμε κάποια προβλήματα. Γι΄αυτό και άλλαξε και δωμάτιο. Αλλά δεν μου είπαν την αλήθεια από την Σχολή. Κατά τα λεγόμενα τους τώρα, θεώρησαν ότι ο Βαγγέλης ήταν 20 χρονών και έπρεπε να μας πει μόνος του επειδή ήταν ενήλικος. Στο δωμάτιο έμενε με άλλους δυο Κρητικούς. Ήταν τρία παιδιά στο δωμάτιο. Ήταν απλά γνωστοί μεταξύ τους όχι φίλοι. Στη συνέχεια υπήρξαν προβλήματα στη συγκατοίκηση, το συζητήσαμε με τον Βαγγέλη και άλλαξε δωμάτιο. Μετά μας έλεγε ότι όλα πάνε καλά. Και από τη Σχολή βέβαια, μας έλεγαν το ίδιο. Εγώ έπαιρνα τηλέφωνο και μιλούσα με την υπεύθυνη της εστίας, η οποία μου επιβεβαίωνε ότι το γνώριζε ο διευθυντής και όλα αυτά τα γεγονότα είχαν λυθεί. Αυτοί (στη Σχολή) ισχυρίζονται πως δεν γνώριζαν κάποια πράγματα».

ΤΟ VIDEO ΠΡΙΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ

«Φαινόταν το περπάτημα του ότι δεν ήταν φυσιολογικό. Ήταν βιαστικός, νευριασμένος. Είχε γρήγορο βήμα».

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

«Ο Βαγγέλης δεν μας είχε πει τίποτα. Εμάς μας ενημέρωσαν από τη Σχολή τον πρώτο χρόνο. Μας είπαν ότι είχε κάποια προβλήματα στο δωμάτιο του, του έκλειναν το νερό, έκαναν αστεία, κάπνιζαν μέσα στο δωμάτιο… Όταν τον ρωτήσαμε μας είπε ότι όλα αυτά ήταν αστεία και έκαναν πλάκα. Εμείς δεν του επιτρέψαμε να συμβαίνουν όλα αυτά και του είπαμε να αλλάξει δωμάτιο αν όλα αυτά τον ενοχλούν».

Τα εν λόγω video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν το μαρτύριο που περνούσε ο Βαγγέλης, όπως είπε «δεν άντεξα να τα δω. Δεν το χωρά το μυαλό μου ότι παιδιά έκαναν αυτό σε παιδιά».

Και πρόσθεσε:

«Αναρωτιόμασταν γιατί να τα δεχτεί όλα αυτά. Δεν μπορώ να ξέρω την σκέψη του παιδιού. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις και εγώ και ο πατέρας του με τον Βαγγέλη. Ίσως δεν μιλούσε επειδή δεν ήθελε να φύγει από την Σχολή».



ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ «ΝΤΑΗΔΕΣ»

«Εμένα προσωπκά ο διευθυντής μου είπε εκ των υστέρων πως “είχα προβλήματα με αυτά τα παιδιά, με εμπόδισαν και δεν τα έδιωξα”. Ποτέ δεν μου είπε όνομα, απλά μου είπε πως κάποιος τον παρεμπόδισε. Πού πάει το μυαλό μας;»

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ

«Τον έπαιρνα όλη μέρα, χτυπούσε και δεν το σήκωνε. Εκεί αρχίσαμε να ανησυχούμε. Ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ήταν ο συγκάτοικός του. Είπε ότι κάνανε έναν μικρό διάλογο μεταξύ τους και έφυγε. Αυτός θα έφευγε (ο συγκάτοικος) και συζητούσαν ποιος θα πάρει τα κλειδιά».

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ


«Είχα περάσει πολλές φορές από εκεί που περπάταγα στους δρόμους. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να μπω σε αυτό το χωράφι».

ΜΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ


«Εμένα προσωπικά μου περνά από το μυαλό πως δεν είναι αυτοκτονία. Δική μου άποψη!»


ΖΗΤΑΩ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


«Εμείς ζητάμε να προχωρήσει η κύρια ανάκριση. Από την αρχή ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς, κάνουμε υπομονή, αλλά έχει αρχίσει και εξαντλείται. Ακούμε το ένα, ακούμε το άλλο και δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Ζητάμε να μάθουμε. Κάποιοι ξέρουν σίγουρα. Δεν μπορεί! Εμείς δεν αρνηθήκαμε κανενός την βοήθεια. Απλά να έχουν βάση όσα λέγονται και να λέγονται στον ανακριτή. Πρέπει όποιος γνωρίζει και έχει στοιχεία να πάει να καταθέσει. Ζητάμε από το Κράτος να βοηθήσει να προχωρήσει αυτή η ιστορία. Να τελειώσει όλο αυτό το μαρτύριο. Εμείς περνάμε έναν μεγάλο Γολγοθά. Το πρώτο είναι η απώλεια του Βαγγέλη. Έχουμε άλλα δυο παιδιά πίσω που καθημερινά διαβάζουν διάφορα στο διαδίκτυο. Πόσο εύκολα είναι όλα αυτά; Εμείς ξαναβιώνουμε μέσα από όλα αυτά, τις ημέρες της εξαφάνισης, μια δεύτερη κηδεία… Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό να το διαχειριστούμε».


star.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Σοκαριστική μαρτυρία για τον βιαστή της Δάφνης: «Ο τυφλός οδηγούσε ένα…»

«Μου αγόραζε φορέματα!» – Νέα μαρτυρία – σοκ για τον βιαστή της Δάφνης! (video)