Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες!
Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Κυριακής (11-06-2017) και από τα βόρεια με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν την Κυριακή (11-06-2017) από το πρωί η Μακεδονία, η Θεσσαλία και βαθμιαία όλα τα ηπειρωτικά (έκτος Θράκης), η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το Ιόνιο. Διαβάστε παρακάτω...

Τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για σποραδικές βροχές ή όμβρους, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 16 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 26, και στην Κρήτη από 15 έως 27.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός.με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Survivor – Διαρροή: Αυτός είναι ο επόμενος παίκτης που αποχωρεί από το παιχνίδι! Η ασυλία και τα νούμερα που…μίλησαν!

Άσχημο μπλέξιμο για τον Νίκο Βέρτη με την εφορία! Αναγκάστηκε να…

Ατύχημα on air στην κουζίνα για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου! Έπαθε έγκαυμα από το καυτό λάδι! (Βίντεο)