Σεισμός στην Κω: Ανοιξε στα δύο το λιμάνι, δεν μπορούν να καταπλεύσουν τα πλοία [εικόνες]

Σεισμός στην Κω: Ανοιξε στα δύο το λιμάνι, δεν μπορούν να καταπλεύσουν τα πλοία [εικόνες]

Σοβαρές ζημιές, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που συγκλόνισε το νησί έχει υποστεί το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros.


Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται ήδη στην περιοχή, αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς έως ότου ελεγχθεί καθίσταται προσωρινά ανενεργό.



Πρόσθεσε επίσης ότι κάποιοι επιβάτες, φορτηγά και δίκυκλα που επιβιβάστηκαν στη Νίσυρο και στην Κάλυμνο από τη μη προσέγγιση πλοίου στο νησί θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτού τύπου στην Κώ, στο Μαστηχάρι και στην Καρδάμαινα.


Να σημειωθεί ότι από τον σεισμό φούσκωσε η θάλασσα και βγήκε στη στεριά δημιουργώντας, λίγα λεπτά μετά τη δόνηση, τσουνάμι.


Ηδη από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί πόσο σοβαρές είναι οι ζημιές και πόσο γρήγορα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Γι αυτό θα πέσουν δύτες στο λιμάνι προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ρωγμές στο κρηπίδωμα του λιμανιου.



Πηγή iefimerida.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

Λιώσαμε! Η κόρη του Σάκη Ρουβά στη σκηνή του XFactor! Η απίθανη ατάκα του τραγουδιστή στη μικρή Αναστασία! (βίντεο)

Σοκαριστική αυτοκτονία για νεαρό πασίγνωστο τραγουδιστή: Τον βρήκαν κρεμασμένο σε σπίτι

ΧFactor τελικός: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής! (βίντεο)