Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Πώς συνέλαβαν οι Τούρκοι τους στρατιωτικούς! Το τηλεφώνημα και τα «παζάρια»!

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Πώς συνέλαβαν οι Τούρκοι τους στρατιωτικούς! Το τηλεφώνημα και τα «παζάρια»!

Μόνο... περίεργη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο καθώς τα όσα έγιναν εκείνα τα κρίσιμα λεπτά αναδεικνύουν και τους κρυφούς σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Οπως αποκαλύπτεται, όταν οι στρατιωτικοί συνελήφθησαν ξεκίνησε… τουρκικό παζάρι μιας ώρας για να απελευθερωθούν. Διαβάστε παρακάτω...

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από την ομάδα των Τούρκων, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από 10 με 15 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Έρχονται τα πάνω κάτω στην κυκλοφορία: Αλλαγές σε παραβάσεις ΚΟΚ, κατάθεση πινακίδων και ΚΤΕΟ!

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό ο οποίος ήταν υπεύθυνος της τουρκικής ομάδας που είχε "πιάσει" τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ζητώντας του να τους αφήσει και να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Ο Ταξίαρχος φέρεται να τους απάντησε ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.


Το γεγονός ότι το τηλεφώνημα κράτησε τόσα λεπτά είναι ενδεικτικό ότι έγιναν παζάρια για την απελευθέρωσή τους εκείνη τη στιγμή ώστε να μην πάρει διαστάσεις το περιστατικό. Ηταν μια συνηθισμένη πρακτική που τέλειωνε στο παρελθόν με αμοιβαίες εξηγήσεις, μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτό που συνέβη εκείνη την ώρα δείχνει ότι οι Τούρκοι είχαν προσχεδιάσει τη σύλληψη και την κράτηση των δύο Ελλήνων και με το που ανέλαβε η Στρατοχωροφυλακή τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο.

Οι κάμερες

Το ερώτημα είναι αν στην περιοχή υπάρχουν κάμερες που έχουν καταγράψει τα γεγονότα. Πώς έγινε δηλαδή το περιστατικό, αν συνέβη 253 μέτρα εντός του τουρκικού εδάφους, πώς ήταν η διάταξη των δύο περιπόλων.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που φουντώνουν τα σενάρια για στημένη επιχείρηση με Τούρκους κομάντος που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή ή την σχεδίασαν ώστε να γίνει με τρόπο που θα συλλαμβάνονταν τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι μόνον ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, που μιλά ανοικτά για ενέδρα που στήθηκε στα σύνορα. Αλλά κι άλλοι αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι πολύ περίεργο συνέβη και που το επιβεβαιώνουν οι αποκαλύψεις για τα τηλεφωνήματα που έγιναν εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Αν και από το Πεντάγωνο απορρίπτει τέτοια σενάρια μιλώντας για σύλληψη που έγινε εντός του τουρκικού εδάφους κι όχι με κάποια ενέδρα.

Πηγή: tanea.gr