Βόμβα στην αγορά: Λουκέτο σε κορυφαία "αλυσίδα"! Στον δρόμο 30.000 εργαζόμενοι

Βόμβα στην αγορά: Λουκέτο σε κορυφαία

Η Toys R' Us, μια από τις πιο γνωστές και εμβληματικές αλυσίδες καταστημάτων παιχνιδιών στον κόσμο φαίνεται ότι δεν άντεξε στον ανταγωνισμό. Πριν μήνες οδηγήθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας της φυλορροής των πελατών της, που απομακρύνθηκαν από τα κλασικά παιχνίδια και στράφηκαν προς τα ηλεκτρονικά.

Τα χρέη ξεπέρασαν τα έξι δισ. δολάρια. Αν και υπήρξε σχέδιο σωτηρίας μέσα από περικοπές σε καταστήματα και προσωπικό, αυτό δεν απέδωσε. Διαβάστε παρακάτω...

Έτσι αποφασίστηκε να μπει λουκέτο στα 885 καταστήματα που διαθέτει η αλυσίδα στις ΗΠΑ.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 1.500 καταστήματα όπου απασχολούνται 65.000 υπάλληλοι. Πάνω από τους μισούς βρίσκονται στις ΗΠΑ και με βάση τις ανακοινώσεις, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εκτός και αν κάποια από τα αμερικανικά καταστήματα εξαγοραστούν από άλλες εταιρείες και κρατήσουν το προσωπικό τους.

Η αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών, που έχει την έδρα της στο Νιου Τζέρσεϊ, ανακοίνωσε επίσης την αναδιοργλανωση και πιθανή εκχώρηση των δραστηριοτήτων της στον Καναδά, την Ασία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Δείτε ακόμη: ΗΠΑ: Πεζογέφυρα κατέρρευσε σε αυτοκινητόδρομο στο Μαϊάμι - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες

Η Toys'R'Us διευκρίνισε επίσης ότι παραμένουν ανοιχτές οι επιλογές που έχει για τις άλλες δραστηριότητές της στο εξωτερικό, στις οποίες περιλαμβάνονται τα καταστήματά της στην Αυστραλία αλλά και την Γαλλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Toys R' Us δημιουργήθηκε από την εποχή που μεγάλο μέρος των καταναλωτών άρχισε να εγκαταλείπει την αγορά παιχνιδιών με τον παραδοσιακό τρόπο από καταστήματα και προτίμησε τις παραγγελίες μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων όπως η Amazon.

athensmagazine.gr