Νέα τροπή στην υπόθεση με τα δύο ανήλικα κορίτσια που εξαφανίστηκαν στο Δήλεσι: «Φύγαμε για να γλυτώσουμε από τη σωματική βία»

Νέα τροπή στην υπόθεση με τα δύο ανήλικα κορίτσια που εξαφανίστηκαν στο Δήλεσι: «Φύγαμε για να γλυτώσουμε από τη σωματική βία»

Νέα τροπή πήρε σήμερα η υπόθεση με τα δύο ανήλικα κορίτσια από το Δήλεσι που είχαν εξαφανιστεί πριν από πέντε ημέρες.

Οι δύο αδελφές 16 και και 17 ετών που είναι καλά στην υγεία τους, όπως είπαν στους αστυνομικούς έφυγαν από το σπίτι τους για να γλυτώσουν από την λεκτική και κυρίως τη σωματική βία από τους γονείς τους. Αποτέλεσμα της καταγγελίας τους ήταν να σχηματιστεί δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος των γονέων τους. Διαβάστε παρακάτω...

Όπως είναι γνωστό οι δύο αδελφές βρέθηκαν στο Ναύπλιο και πλέον θα εξεταστούν στην Αθήνα όπου μεταφέρθηκαν από παιδοψυχολόγο του νοσοκομείου Παίδων.

Τα κορίτσια, 16 και 17 ετών, εντοπίστηκαν μετά από επικοινωνία που κατάφερε να έχει μαζί τους του «Χαμόγελο του Παιδιού», με την βοήθεια και 19χρονου φίλου τους που ήταν μαζί τους.

Στην Αστυνομία δήλωσαν ότι δέχονταν λεκτική κυρίως αλλά και σωματική βία από τους γονείς τους και γι΄ αυτό και αποφάσισαν να φύγουν από το σπίτι τους. Ήρθαν σε επαφή με την αστυνομία το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, η 17χρονη Ντενίσα και η 16χρονη Εμμανουέλα φέρονται να αποκάλυψαν πως υπήρχαν συχνές σκηνές βίας από τους γονείς τους εναντίον τους.

O 19χρονος ο οποίος είχε ενημερώσει τον πατέρα του για τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δυο φίλες του φαίνεται να είναι εκείνος που τις έπεισε να μιλήσουν στην αστυνομία.

«Δίνουν κατάθεση τα κοριτσάκια μαζί με τον ανιψιό μου στο Αστυνομικό Τμήμα του Σχηματαρίου. Από ότι γνωρίζω ο ανιψιός μου , θα επιστρέψει στο σπίτι κι όσο για τα κοριτσάκια δεν γνωρίζω περισσότερα γιατί αρνούνται να επιστρέψουν στο σπίτι» είχε δηλώσει νωρίτερα λέει η θεία του 19 χρονου στο protothema.gr

Δηλώσεις στο protothema.gr είχε κάνει και ο πατέρας του 19χρονου μετά την εξαφάνιση των δύο κοριτσιών ο οποίος είχε περιγράψει και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα δύο κορίτσια στο σπίτι τους.

Δείτε ακόμη: «Είμαστε θύματα ενδοοικογενειακής βίας»: Δε θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους οι δύο αδερφές από το Δήλεσι!

Συγκεκριμένα ο πατέρας του 19χρονου είχε επισημάνει:
«Η μια η κοπέλα ήταν συμμαθήτρια του γιου μου και έρχεται και μου λέει ο γιος μου πριν εξαφανιστεί: Θέλω να βοηθήσω κάποια κορίτσια τα οποία αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα και θέλουν να φύγουν από το σπίτι τους.

Και τον συμβούλευσα ότι τα κορίτσια θα τα λύσουν τα προβλήματά τους με τους γονείς τους, δεν θέλω να ανακατευτείς εσύ. Επειδή ο γιος μου είναι καλό παιδί και ψυχοπονιάρης μου είπε:"Εγώ μπαμπά θα τις βοηθήσω" αλλά δεν περίμενα να εξαφανιστούν και να μην μπορώ να επικοινωνήσω κι εγώ μαζί του. Τον παρακαλώ πολύ να γυρίσει πίσω γιατί είναι πολύ άσχημο που έχει εξαφανιστεί μαζί με τα κορίτσια και είναι μικρά παιδιά δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Πρέπει να γυρίσουν γιατί ανησυχούμε και θα τα βοηθήσουμε εμείς» είχε σημειώσει στο protothema.gr o πατέρας του 19χρονου.

Πηγή: protothema.gr