Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θρίλερ: Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του! (video)

Θρίλερ: Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του! (video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22.03.2018 11:49

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος Leobardo Vazquez Atzin, ο οποίος διαχειριζόταν την ενημερωτική ιστοσελίδα Enlace Gutierrez Zamora, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στην Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό.

Ο 42χρονος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε μπροστά στο σπίτι του, διευκρίνισε η Άνα Λάουρα Πέρες, η πρόεδρος του παραρτήματος της Κρατικής Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CEAPP) στη Βερακρούς, μιας από τις πιο επικίνδυνες Πολιτείες για τους εργαζόμενους στον Τύπο. Διαβάστε παρακάτω...

Το θύμα εργαζόταν μέχρι την περασμένη χρονιά για την εφημερίδα La Opinión de Poza Rica. Δεν είχε καταγγείλει απειλές κατά της ζωής του στη CEAPP, αλλά συνάδελφοί του είπαν πως είχε δεχθεί απειλές από έναν συμβολαιογράφο.

Δείτε ακόμη: Απίστευτο βίντεο με τις μαθήτριες που έπαιξαν ξύλο στο σχολείο της Κρήτης! Η μία πήγε στο νοσοκομείο!

Το 2017 στο Μεξικό δολοφονήθηκαν δώδεκα δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης Artículo 19. Η χώρα θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, καθώς πάνω από 100 ρεπόρτερ έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες καταγγέλλουν ότι το 90% των εγκλημάτων αυτών μένει ατιμώρητο.

Πηγή: enikos.gr

Share