Σαραντάπορο: Tρισάγιο για τη συντριβή του ελικοπτέρου – Παρούσα και η Βασιλική Πλεξίδα

Η Αρχιλοχίας σώθηκε από θαύμα – Συγκίνηση στις οικογένειες των τεσσάρων πεσόντων στρατιωτικών ένα χρόνο μετά την τραγωδία

Σαραντάπορο: Tρισάγιο για τη συντριβή του ελικοπτέρου – Παρούσα και η Βασιλική Πλεξίδα

Ετήσιο τρισάγιο για τους τέσσερις Έλληνες πεσόντες στρατιωτικούς, τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο μνημείο που έχει στηθεί στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Με σκυμμένα κεφάλια, βουρκωμένα μάτια, σφιχτές αγκαλιές και λυγμούς, οι οικογένειες, οι συγγενείς και οι φίλοι των τεσσάρων Ελλήνων στρατιωτικών ήταν εκεί για να αποδώσουν φόρο τιμής στους αγαπημένους τους που σκοτώθηκαν κατά την συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου Χιούι. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Σας αφορά: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη στα ΜΜΜ!

ΕΚΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΕΞΙΔΑ – ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΧΙΟΥΙ

Συναισθηματικά φορτισμένη και πολύ συγκινημένη, η Βασιλική Πλεξίδα - η μόνη που επέζησε της συντριβής – βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας.

Εκεί που πριν ένα χρόνο και η ίδια «παγιδεύτηκε» στα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Γύρω της ήταν συντρίμμια και ανάμεσά τους οι 4 συνάδελφοί της. Όλοι νεκροί.

Το πώς σώθηκε αποτελεί θαύμα. Η Αρχιλοχίας βρέθηκε στο έδαφος, έξω από το ελικόπτερο, δεμένη στο κάθισμα του ελικοπτέρου.

Ακόμα και σήμερα, δεν μπορεί να εξηγήσει με τη λογική αυτό που συνέβη. Το κάθισμά της λειτούργησε ως θώκος προστασίας.

Η ίδια δε σταματά στιγμή να επαναλαμβάνει πως η Παναγία ήταν αυτή που την «ξερίζωσε» από το κάθισμα και την τράβηξε έξω από το ελικόπτερο.

Από τη συντριβή, η Βασιλική Πλεξίδα είχε υποστεί κατάγματα και κακώσεις σε όλο το σώμα. Τα πρώτα 24ωρα ήταν κρίσιμα. Οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα ζήσει ή αν θα ξαναπερπατήσει.

Και πάλι όμως, με τη βοήθεια της Παναγίας, η Αρχιλοχίας κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια της, με τη γρήγορη ανάρρωσή της να εκπλήσσει ακόμα και τους θεράποντες ιατρούς:

«Τη δεύτερη ημέρα εμφανίστηκε στην Εντατική, μου πήρε όλους τους πόνους. Η παναγία μου είπε "θέλω να κηρύττεις το θαύμα το οποίο σου έγινε, για να δυναμώσει η πίστη όλων για τα έσχατα γεγονότα που έρχονται". Εγώ της το υποσχέθηκα. Το θαύμα είναι πολλαπλό, ξεκινά από τη διάσωσή μου μέχρι την ταχεία ανάρρωση την οποία έχω» είχε πει σε παλαιότερες δηλώσεις της η Βασιλική Πλεξίδα για τα όσα έζησε.

Δείτε ακόμη: Κύπρος: Τι λέει η αδερφή του καθηγητή που κατακρεουργήθηκε στο σπίτι του!

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ήταν Τετάρτη 19 Απριλίου του 2017. Το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, έχει απογειωθεί στις 07:20 το πρωί για να εκτελέσει πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.

Ωστόσο μερικά λεπτά αργότερα, το ελικόπτερο τύπου «Χίουι», συντρίβεται στην περιοχή Σαραντάπορο Ελασσόνας, οδηγώντας στον θάνατο 4 ικανότατους αξιωματικούς.

Πηγή: Star.gr