Σαρωτικές αλλαγές από το Δημοτικό έως το Λύκειο!

Τι ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας!

Σαρωτικές αλλαγές από το Δημοτικό έως το Λύκειο!

Εκ βάθρων αλλαγές στη διδασκαλία της Ιστορίας, των Μαθηματικών, της Γλώσσας και των Φυσικών Επιστημών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει ήδη ετοιμάσει προγράμματα σπουδών για τα συγκεκριμένα μαθήματα, όμως το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών παραμένει άγνωστο. Διαβάστε παρακάτω...

Οι προτάσεις του Ινστιτούτου βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα κατατεθούν στο υπουργείο για έγκριση.

Όσον αφορά στα Μαθηματικά θα υπάρξουν αλλαγές σε αρκετά κεφάλαια τόσο στο βιβλίο των Μαθηματικών προσανατολισμού, όσο και σε εκείνο της Γενικής Παιδείας της Γ΄ Λυκείου, ενώ θα αλλάξει από τη νέα χρόνια και το βιβλίο της Ε΄ Δημοτικού.

Δείτε ακόμη: Συναγερμός: Εξαφανίστηκε ανήλικη στην Καλλιθέα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το μάθημα της Ιστορίας έχει παρουσιαστεί ένα προσχέδιο αλλαγών που καλύπτει από την Γ΄ Δημοτικού έως την Γ΄ Λυκείου με σημαντικότερη τη διδασκαλία στο Λύκειο της σύγχρονης Ιστορίας, αντί της Ιστορίας του Αρχαίου Κόσμου.

Για τις φυσικές επιστήμες τέλος έχουν διαρρεύσει διάφορα σενάρια, αλλά επίσημα μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα. Ένα από αυτά αφορά στη σύμπτυξη των μαθημάτων Χημείας και Βιολογίας, ενώ για το μάθημα Γενικής Παιδείας έχει προταθεί να διδάσκονται σε ένα τετράωρο μάθημα και τα τέσσερα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας και της Γεωλογίας.

star.gr