Πάτρα: Στο εδώλιο και πάλι οι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν και βασάνισαν κρατούμενο!

Τον έγδυσαν και τον χτύπησαν με γκλοπ!

Πάτρα: Στο εδώλιο και πάλι οι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν και βασάνισαν κρατούμενο!

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι βασάνισαν έναν κρατούμενο άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Πατρών, αφού μελέτησε τη σχετική δικογραφία.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2013 στα κρατητήρια της Ερμού στην Πάτρα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αστυνομικοί φέρονται να χτύπησαν βάναυσα με γκλοπ τον συλληφθέντα, ενώ μάλιστα τον είχαν γδύσει. Διαβάστε παρακάτω...

Στην αιτιολογία της έφεσης διατυπώνεται, το μέγεθος των πληγμάτων, τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν και τα σημεία του σώματος του παθόντος, στα οποία προκλήθηκαν κακώσεις που «δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν από κακώσεις που επήλθαν κατά τη σύλληψη του εγκαλούντος στα πλαίσια άσκησης θεμιτής βίας λόγω έντονης αντίστασης αυτού από πλευράς αστυνομικών…».

Κατόπιν αυτού η εισαγγελική έφεση αποδίδει εσφαλμένη εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων στην πρωτόδικη απόφαση, κρίνοντας ότι και οι τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι έπρεπε να είχαν κηρυχθεί ένοχοι.

Η υπόθεση θα κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών από την αρχή.