Απίστευτο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη: Μετανάστες ζητούν την σύλληψή τους!

Δείτε τι έχει συμβεί

Απίστευτο περιστατικό στην Θεσσαλονίκη: Μετανάστες ζητούν την σύλληψή τους!

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παραμένουν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, οι παράτυποι μετανάστες, που ζητούν να συλληφθούν για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας, από το Ιράν και το Ιράκ, έχουν κατασκηνώσει στον κεντρικό άξονα της Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη το βράδυ, με τη διαδικασία των συλλήψεων να γίνεται «σιγά σιγά», όπως αναφέρουν οι ίδιοι. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Κρήτη: Στην εντατική 28χρονος που στραβοκατάπιε σουβλάκι!


Ο 22χρονος Νίκος, ιρακινής καταγωγής, έχει στήσει το δικό του «μπαρμπέρικο» σε ένα παγκάκι της Αριστοτέλους και κουρεύει δωρεάν τους μετανάστες

Για το θέμα έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο δήμος, προκειμένου να συγκληθεί σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς και να βρεθούν σημεία που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τους μετανάστες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το πρόβλημα διογκώνεται λόγω συμφόρησης των κρατητηρίων.

Στο σημείο, μάλιστα, ο 22χρονος Νίκος, ιρακινής καταγωγής, έχει στήσει το δικό του «μπαρμπέρικο» σε ένα παγκάκι της Αριστοτέλους και κουρεύει δωρεάν τους μετανάστες.

«Είναι πατριώτες μου», λέει ο ίδιος. «Δεν μπορώ να τους αφήσω έτσι και προσπαθώ να βοηθήσω με την τέχνη που ξέρω ή όπως αλλιώς μπορώ».

Μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας, από το Ιράν και το Ιράκ, έχουν κατασκηνώσει στον κεντρικό άξονα της Θεσσαλονίκης .

Δείτε ακόμη: Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του αυτοκινήτου που πολτοποίησε την 50χρονη

Ο Νίκος βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή του, και έχει δουλέψει ως κομμωτής, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

«Μέχρι πριν πέντε ημέρες δούλευα σε κομμωτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν πήγαινε καλά το μαγαζί και αναγκάστηκα να φύγω», δηλώνει ο ίδιος. «Δεν ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον. Σίγουρα θέλω να δουλέψω, όπως όλοι, και να φτιάξω τη ζωή μου», συνεχίζει, ενώ παράλληλα υποδέχεται τον επόμενο «πελάτη».