Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Ξυλούρης!

Πένθος...

Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Ξυλούρης!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 17.01.2019 20:50

Για τον θάνατο του φωτογράφου Γιώργου Ξυλούρη, θρηνεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ήταν ένας άνθρωπος που συνέδεσε την πορεία της ζωής του με το Μουσείο και την αρχαιολογία της Κρήτης για σαράντα σχεδόν χρόνια. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Τραγωδία Κέρκυρα: Δεν άντεξε στην περιγραφή του περιστατικού και λιποθύμησε η μητέρα της 8χρονης που πέθανε από διερχόμενα αυτοκίνητα! (Βίντεο)

Συνεργάστηκε με τον Ν. Πλάτωνα, τον Στ. Αλεξίου, την Κ. Λεμπέση, τον Γ. Σακελλαράκη, τον Κ. Καλοκύρη, τον Μ. Μπορμπουδάκη και όλους σχεδόν τους αρχαιολόγους που δραστηριοποιήθηκαν μεταπολεμικά στην Κρήτη, μέχρι τη δεκαετία του 1990. Μέσα από τον φακό του αναδείχθηκαν, με τρόπο μοναδικό, αρχαιολογικοί χώροι, σημαντικές ανασκαφές, ανασκαφικά ευρήματα και τα πιο εμβληματικά εκθέματα των μουσείων της Κρήτης.

Δείτε ακόμη: Κέρκυρα: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των οδηγών που παρέσυραν και σκότωσαν την 8χρονη!

«Η παρουσία του Γιώργου Ξυλούρη σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή και η απώλειά του κλείνει τον κύκλο μιας γενιάς που άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην κρητική αρχαιολογία.

Λυπούμαστε που δεν προλάβαμε να αναδείξουμε το προσωπικό του αρχείο, το οποίο μας εμπιστεύθηκε πρόσφατα, όσο ήταν εν ζωή. Είναι άλλωστε τόσο πλούσιο. Θα το πράξουμε σύντομα, όπως αρμόζει στην πολυσήμαντη προσωπικότητά του» τονίζει το Μουσείο.

Πηγή: athensmagazine.gr

Share