Καιρός: Με αφρικανική σκόνη και καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα!

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ!

Καιρός: Με αφρικανική σκόνη και καταιγίδες ξεκινάει η εβδομάδα!

Αυξημένες κατά τόπους -μεταξύ άλλων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη- θα είναι τη Δευτέρα οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα σε πολλές περιοχές, κυρίως κατά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές γι' αυτή την εποχή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA). Διαβάστε παρακάτω...

Παράλληλα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στο Βόρειο Ιόνιο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από μηδέν έως 12 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 17 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμη: Survivor Ελλάδα - Τουρκία: Το «ξεκατίνιασμα» των παικτών, ο τραυματισμός και η μεγάλη αλλαγή! (Βίντεο)

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίοι οι άνεμοι θα επικρατήσουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι τοπικά το βράδυ σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι σε πολλές περιοχές σταδιακά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα, κυρίως μετά το μεσημέρι. Παράλληλα, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ αυξημένες θα είναι τις πρωινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Δείτε ακόμη: Ζώδια: Τι μας περιμένει σήμερα, Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου;

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και η ορατότητα θα είναι κατά περιόδους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.