Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τον βιασμένο βρέφος από τον πατέρα του: "Το βρέφος δεν έχει..."

Ανατροπή δεδομένων!

Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τον βιασμένο βρέφος από τον πατέρα του:

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι βρέφος στην Κύπρο, διαγνώσθηκε την περασμένη Τρίτη με ρήξη παρθενικού υμένα, με τις εκτιμήσεις των γιατρών να διίστανται σε σχέση για το τι ακριβώς συνέβη…

Ενώ αρχικά είχε ειπωθεί από γιατρό του Μακάριου Νοσοκομείου ότι το βρέφος υπέστη βιασμό, εντούτοις αργότερα άλλος γιατρός του ίδιου νοσηλευτηρίου εξέφρασε επιφυλάξεις κατά πόσον όντως το κοριτσάκι έπεσε θύμα βιασμού. Ο βοηθός διευθυντής Παιδοχειρουργικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, δήλωσε την Τετάρτη με βεβαιότητα ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού και ότι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Διαβάστε παρακάτω...

Ο ίδιος ανέφερε ότι το περιστατικό κατήγγειλε η μητέρα του βρέφους, προσθέτοντας πως στα 32 χρόνια της καριέρας του ως παιδοχειρουργός δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος «με ένα τόσο συγκλονιστικό και αποτρόπαιο περιστατικό».

Όμως, αργότερα ο εκτελεστικός διευθυντής του Μακάρειου, δρ Ανδρέας Νεοφύτου, δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ότι το βρέφος μεταφέρθηκε προχθές από τη μητέρα του στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να κάνει εμβόλιο.

Στην παιδίατρο που το εξέτασε δημιουργήθηκε η υπόνοια κακοποίησης, γι’ αυτό και κλήθηκε η θεματική ομάδα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία για διερεύνηση της περίπτωσης του παιδιού.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, το παιδί εξετάστηκε και από τον ίδιο, ο οποίος ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κακοποίηση. Δεν φαίνεται να υπάρχει βιασμός», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει η ρήξη του παρθενικού υμένα να προκλήθηκε από έναν έντονο καθαρισμό της περιοχής ή από την τριβή. Υπάρχουν παιδιά, κατέληξε, που γεννιούνται με ρήξη του παρθενικού υμένα».

Οι δύο αυτές αναφορές διαφοροποιούν την κατάσταση, γι’ αυτό και η Αστυνομία, που επίσης διερευνά με σκεπτικισμό την υπόθεση, αναμένεται να καλέσει εκ νέου τους δύο γονείς για να δώσουν τις δικές τους εκδοχές. Το βρέφος εξετάστηκε και από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, η οποία επιβεβαίωσε τη ρήξη του παρθενικού υμένα. Αυτή τη στιγμή το βρέφος έχει βγει από το Μακάρειο Νοσοκομείο αφού η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και μαζί με τη μητέρα βρίσκονται στο «Σπίτι του παιδιού», που διαχειρίζεται η οργάνωση Hope for Children.

Η υπόθεση διερευνάται από το Ειδικό Γραφείο Καταπολέμησης της Βίας στην Οικογένεια του Αρχηγείου Αστυνομίας. Στο δικαστήριο Λευκωσίας, όπου παρουσιάστηκε ο πατέρας του παιδιού, αναφέρθηκε ότι εξετάζεται το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Με διάταγμα του δικαστηρίου ο πατέρας του βρέφους τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στον «Φ», οι εξετάσεις γίνονται με σκεπτικισμό.

Η πρωτοφανής υπόθεση που συγκλονίζει από χθες το πρωί είναι άγνωστο ποια κατάληξη θα λάβει, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση είτε κατά λάθος να έγινε ό,τι έγινε είτε κάτι άλλο.

Γιατροί στο Μακάρειο ανέφεραν στον «Φ» ότι υπήρχαν περιπτώσεις όπου αλλοδαποί γονείς προέβησαν σε σκόπιμες ενέργειες σε βάρος των παιδιών τους προκειμένου να επωφεληθούν της προστασίας, που είναι αναγκασμένο το κράτος να τους προσφέρει, και να παραμείνουν στην Κύπρο. Η μητέρα του κοριτσιού ανέφερε ότι αυτή εργάζεται και το παιδί μένει υπό τη φροντίδα του συζύγου της.

Προχθές πρόσεξε ότι στην ευαίσθητη περιοχή παρουσίαζε κάποια σημάδια και όταν ρώτησε τον άνδρα της αν γνωρίζει κάτι, αυτός της ζήτησε να πάρει το παιδί σε γιατρό για να το ελέγξει. Είπε επίσης ότι η ίδια είχε δείξει στον σύζυγό της πώς να καθαρίζει το παιδί και ότι ο τελευταίος, στην προσπάθειά του να το καθαρίσει, ίσως να άγγιξε το σημείο και να προκλήθηκε αυτό που προκλήθηκε.

Η ίδια ανέφερε πως στο σπίτι διαμένει μόνο αυτή και ο σύζυγός της και ότι αυτοί έχουν την επιμέλεια και τη φροντίδα του βρέφους. Όσον αφορά στον σύζυγό της, αυτός όταν του εξηγήθηκαν οι λόγοι της σύλληψής του, δήλωσε ότι «είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έκανα τίποτα». Σε προφορική ανάκριση είπε ακόμη ότι δεν πρόσεξε τίποτα στο βρέφος και ότι όταν τον ενημέρωσε η σύζυγός του για τα σημάδια, ο ίδιος την παρότρυνε να επισκεφτούν γιατρό.