Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες! Πότε χτυπά η κακοκαιρία;

Μεγάλη προσοχή!

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες! Πότε χτυπά η κακοκαιρία;

Μπορεί η θερμοκρασία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου, το σκηνικό του καιρού αλλάζει, όμως, από την Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σ' όλη τη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται τα χιόνια να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στα ηπειρωτικά ορεινά. Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Ο καιρός την Πέμπτη


Γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε άνοδο.


Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους άνεμους να πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 19 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοδυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

TAGS