Πένθος! Έφυγε από την ζωή γνωστός Έλληνας ποιητής!

Τεράστια απώλεια!

Πένθος! Έφυγε από την ζωή γνωστός Έλληνας ποιητής!

Πέθανε ύστερα από παρατεταμένη ταλαιπωρία με την υγεία του.

Ο λόγος για τον ποιητή και πεζογράφος Μιχαήλ Μήτρας, που γεννήθηκε στον Βόλο το 1944. Διαβάστε παρακάτω...

Σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Μήτρα, η Εταιρεία Συγγραφέων υπενθυμίζει ότι ύστερα από δική του πρόταση καθιερώθηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Πέθανε ποιητής

Πένθος στον καλλιτεχνικό χώρο! Πέθανε ο Γιάννης Τζιώτης!

Θλίψη έχει σκεπάσει τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στις 3 του Απριλίου ο σεναριογράφος και συγγραφέας Γιάννης Τζιώτης θα έκλεινε τα 84 χρόνια του αλλά η ταλαιπωρημένη υγεία του είχε, δυστυχώς, διαφορετική γνώμη. Ο Τζιώτης άφησε την τελευταία πνοή του την Τρίτη 5 Μαρτίου στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν. Διαβάστε παρακάτω...

Η πιο δημιουργική περίοδος του Γ. Τζιώτη στον κινηματογράφο ήταν στο πλευρό του Γιώργου Σκαλενάκη, σκηνοθέτη ταινιών όπως η τεράστια εμπορική επιτυχία «Επιχείρηση Απόλλων» (1968), η καλλιτεχνική επιτυχία «Ντάμα σπαθί» (1966) και η «Βυζαντινή ραψωδία» (1968). Ολες αυτές οι ταινίες φέρουν την υπογραφή του Τζιώτη στο σενάριο.

Η δράση του Γ. Τζιώτη στην δεκαετία του 1970 συνέπεσε δυστυχώς με την παρακμή του ελληνικού κινηματογράφου και έτσι αναγκάστηκε να βγάζει το ψωμί του γράφοντας σενάρια σε φτηνές ερωτικές – αστυνομικές ταινίες που εκείνη την εποχή ήταν στην μόδα: «Πρόκλησις», «Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα», «Οι ερωτομανείς» κ.α.