Έκτακτο: Τηλεφώνημα για αεροπειρατεία στο «Ελ. Βενιζέλος»!

Συναγερμός!

Έκτακτο: Τηλεφώνημα για αεροπειρατεία στο «Ελ. Βενιζέλος»!

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από τηλεφώνημα για αεροπειρατεία!

Στο αεροδρόμιο έχει προκληθεί πανικός. Διαβάστε παρακάτω...

Συγκεκριμένα υπήρξε τηλεφώνημα αγνώστου που προειδοποιούσε ότι σε μία από τις σημερινές πτήσεις προς Λονδίνο θα γινόταν αεροπειρατεία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ υπήρξε καθυστέρηση δύο πτήσεων προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε κάτι που να παραπέμπει σε σχέδιο αεροπειρατείας.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα έγινε περίπου στις 3 το μεσημέρι σε εμπορικό κατάστημα του αεροδρομίου.

Πηγή: athensmagazine.gr

Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιβατών του Ελ. Βενιζέλος! «Φορέσαμε τα σωσίβια και...» (Βίντεο)

Περιπέτεια εν πλω έζησαν τα μεσάνυχτα οι 875 επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε αναχωρήσει με προορισμό τα Χανιά της Κρήτης, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από αδιευκρίνιστη μέχρι τώρα αιτία, στο γκαράζ του, ενώ έπλεε ανοιχτά της Ύδρας.

«Έβαλα τα κλάματα με το που έμαθα τι συμβαίνει. Το πλήρωμα μοίραζε νερά και σωσίβια, ενώ ο πλοίαρχος προσπαθούσε να μας καθησυχάσει. Το πρώτο μήνυνα που μας δόθηκε ήταν ''όλοι στη ντίσκο''. Εγώ ήμουν ήδη εκεί. Ο κόσμος δεν πανικοβλήθηκε ιδιαίτερα και τα σωσίβια μας τα έδωσαν προληπτικά. Τέλος καλό, όλα καλά», πειργράφει στο protothema μια επιβάτης. Την ίδια ώρα, δύο φίλοι μιλούν για τις δύσκολες ώρες που έζησαν πάνω στο πλοίο.

«Είδαμε τον καπνό και πανικοβληθήκαμε, ωστόσο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Αφού καταφέραμε να βγούμε, τέλος καλό. Φορέσαμε τα σωσίβια προληπτικά, το πλήρωμα έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει. Είχε πολύ καπνό και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας για να μπορούμε να αναπνέουμε».