25η Μαρτίου: Ο καιρός του τριημέρου - Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

Μέχρι και 9 μποφόρ...

25η Μαρτίου: Ο καιρός του τριημέρου - Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

Καιρός: Καλές καιρικές συνθήκες, με μοναδική «παραφωνία» τους ισχυρούς ανέμους στα πελάγη, αναμένεται να επικρατήσουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι ενισχυμένοι αέρηδες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στο Αιγαίο. Διαβάστε παρακάτω...

Πέραν αυτού, από αύριο, Σάββατο 23 Μαρτίου, έως και τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, το meteo.gr αναφέρει πως θα επικρατεί ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Που αναμένονται σποραδικές βροχές

Η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκτιμά ότι τοπικές μόνο νεφώσεις θα υπάρχουν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο 23/03 και την Κυριακή 24/03, ενώ τη Δευτέρα 25/03 νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο 23/03 και την Κυριακή 24/03, ενώ τη Δευτέρα 25/03 δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας επί παραδείγματι τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και τους 18 στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις νυχτερινές ώρες και θα σημειωθούν ομίχλες.

Προσοχή στους ανέμους

Ενισχυμένοι, σύμφωνα με το meteo.gr, θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ιδιαιτέρως την Κυριακή 24/03, οπότε αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Το Σάββατο 23/03 οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ, ενώ τη Δευτέρα 25/03 μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

«Για τον λόγο αυτό σας προτρέπουμε, αν έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε, να επικοινωνήσετε με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία για πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση του δρομολογίου σας» καταλήγει η ομάδα του meteo.gr.

Στον παρακάτω χάρτη εμφανίζονται οι περιοχές όπου αναμένονται άνεμοι άνω των 7 μποφόρ:

Χάρτης ανέμων

Υπενθυμίζεται ότι ενδέχεται να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων. Διαβάστε εδώ:

Προσοχή! Απαγορευτικό απόπλου λόγω των δυνατών ανέμων!

Έκτακτο δελτίο καιρού για την 25η Μαρτίου! Τριήμερο με βροχές και καταιγίδες!

Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου! Μας τα χαλάει για λίγο καιρός! Που θα βρέξει, ποια η θερμοκρασία;

Την πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αναμένουν οι αδειούχοι, προκειμένου να προγραμματίσουν σύντομες αποδράσεις, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν και τα μέτρα της Τροχαίας!

Ακολουθεί η πρόγνωση:

Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής αναμένουμε πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια, επικράτηση βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται σε Δυτική – Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγη αραιή συννεφιά μόνο στα νότια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από δύο έως 16 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από οκτώ έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από έξι έως 18 βαθμούς, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από επτά έως 16 βαθμούς και στο Νότιο Αιγαίο από δέκα έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί-βορειοανατολικοί 5-6 και στα νότια τμήματα έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6-7 και στη Θάλασσα Κυθήρων έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός με λίγη συννεφιά στα ανατολικά και βόρεια του Νομού, θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βορειοανατολικοί 6-7 και στο Cavo Dοro έως 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις και πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές, θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο, θα επικρατεί γενικά ήπιος καιρός, με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, διατήρηση των βοριάδων στο Αιγαίο και λίγες μόνο νεφώσεις στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές.

Την 25η Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα και κάποιες τοπικές βροχές στα νότια, βοριάδες και μέγιστη θερμοκρασία στους 16, τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε περισσότερα κοινωνικά θέματα με ένα κλικ