Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σας ενδιαφέρει: Η Cosmote καταγγέλλει απόπειρα εξαπάτησης - Μεγάλη προσοχή!

Τι πρέπει να προσέξετε;

Σας ενδιαφέρει: Η Cosmote καταγγέλλει απόπειρα εξαπάτησης - Μεγάλη προσοχή!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 22.03.2019 15:45

Ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των καταναλωτών εξέδωσε η Cosmote με αφορμή απόπειρα εξαπάτησης των συνδρομητών από τρίτους.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για να προστατέψει τους καταναλωτές. Διαβάστε παρακάτω...

H ανακοίνωση της COSMOTE αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι υπέπεσε στην αντίληψή μας πως άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τον ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών COSMOTE σταθερής, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (πχ ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούν από τους συνδρομητές την εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπολογιστές τους (π.χ. TeamViewer).

Συμβουλεύουμε τους συνδρομητές μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν ζητά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της, τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν καλεί τους πελάτες της, ζητώντας τους να εγκαταστήσουν τέτοιου είδους προγράμματα στον υπολογιστή τους. Αν κάποιος συνδρομητής θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσει άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888.

Για τον Όμιλο ΟΤΕ, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές, για κακόβουλες και παράνομες πράξεις».

Οι τηλεφωνικές απάτες δεν έχουν τέλος! Διαβάστε ένα σημαντικό θέμα:

Προσοχή: Μεγάλη τηλεφωνική απάτη! Αν σας πουν αυτή τη φράση κλείστε τους το τηλέφωνο! (βίντεο)

Συναγερμός: Έκτακτη και πολύ σοβαρή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το κίνδυνο που μπορεί να κρύβουν τα προφίλ στα social media επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. με ανάρτησή της στο επίσημο λογαριασμό της στο twitter.

Η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των χρηστών στα αιτήματα φιλίας που δέχονται, καθώς μπορεί να είναι ψεύτικα και να σας δημιουργήσουν πρόβλημα.

Δείτε την ανάρτηση της ελληνικής αστυνομίας στην παρακάτω Φωτογραφία στο Athensmagazine.gr:

undefined

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα με ένα κλικ

Share