Τεράστια ανάσα! Ποιοι θα λάβετε χρήματα μέχρι 4/4!

Σας αφορά!

Τεράστια ανάσα! Ποιοι θα λάβετε χρήματα μέχρι 4/4!

Τεράστια ανάσα για χιλιάδες Έλληνες! Δείτε ποιοι θα λάβετε χρήματα μέχρι τις 4 Απριλίου!

Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Απριλίου, θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Διαβάστε παρακάτω...

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, τα ποσά των επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί.

«Η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Απρίλιο, πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο.

Τεράστια ανάσα! Ποιοι θα λάβουν ξαφνικά χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα!

Δώρο Πάσχα: Πόσα χρήματα θα πάρετε και πότε! Αναλυτικά τα ποσά...

Σε λιγότερο από έναν μήνα, στις 28 Απριλίου, θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Πότε μπαίνει το δώρο και πόσα χρήματα είναι;

Το δώρο του Πάσχα καταβάλλεται στους εργαζόμενους μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη. Για το δώρο παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσίων.


Σημειώνεται ότι καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο με χρήματα.

Το χρονικό διάστημα που υπολογίζεται για το δώρο Πάσχα αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου. Έτσι, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το παραπάνω διάστημα, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό. Αν αμείβεται με ημερομίσθιο δικαιούται 15 ημερομίσθια.

Χρόνοι που δεν συνυπολογίζονται για το δώρο

Οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας άνευ αποδοχών, δεν υπολογίζονται.

Επίσης, δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας. Σχετικά με την απεργία, η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στον χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης, γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία, κατ’ αναλογία το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας αφού και αυτές αποτελούν στην πραγματικότητα απεργία.

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr