Καιρός Πάσχα 2019: Με βροχές το σούβλισμα! Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων!

Με κακοκαιρία η Μεγάλη Εβδομάδα!

Καιρός Πάσχα 2019: Με βροχές το σούβλισμα! Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων!

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα του 2019; Οι μετεωρολόγοι έκαναν τις πρώτες εκτιμήσεις τους με βάση το ότι ο καιρός και σήμερα Τετάρτη είναι άστατος σε όλη τη χώρα, δύο εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Ο καιρός μέχρι και τις 17 Απριλίου θα παραμείνει άστατος με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο για το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου υπάρχει μια γενική τάση που δείχνει βελτίωση των καιρικών φαινομένων και μείωση της αστάθειας, χωρίς να υπάρχει επίσημη πρόβλεψη των μετεωρολόγων. Διαβάστε παρακάτω....


Τις επόμενες ημέρες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Ένταση των φαινομένων προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και τα κεντρικά από την Παρασκευή το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μπόφορ στα νότια.

Δείτε την εβδομαδιαία προοπτική του καιρού σε ένα μονόλεπτο βίντεο:

Τι καιρό θα έχουμε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στα δυτικά και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιωτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Αυτή την ώρα, βρέχει καταρρακτωδώς στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση από το meteo.gr στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα.

Ο καιρός που θα κάνει το Πάσχα 2019 σε σχετικό χάρτη


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 7 έως 19 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά και νότια από 10 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και από τις βραδινές ώρες στα δυτικά πελάγη δυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων ή πρόσκαιρης καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς.


Πηγή: meteo.gr

Μερομήνια για Πάσχα και Πρωτομαγιά 2019: Αποκαλύπτουν τι καιρό θα κάνει - Δεν πέφτουν ποτέ έξω!

α Μερομήνια δεν πέφτουν ποτέ έξω και μας λένε τι καιρό θα έχει το Πάσχα, αλλά και την Πρωτομαγιά!

Ετοιμαστείτε για να μην βρεθείτε σε δύσκολη θέση!

Μπορεί τα πρώτα στοιχεία για το Πάσχα να λένε... χιόνια, όμως τα Μερομήνια που δεν πέφτουν ποτέ έξω έχουν τη δική τους εκδοχή!

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Οι μετεωρολόγοι δεν την αναγνωρίζουν, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που την πιστεύουν.

Τα μερομήνια βγαίνουν αφού παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα «αντιπροσωπεύει» τον καιρό των επόμενων μηνών.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια λοιπόν, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος έως τις 18 Απριλίου, αλλά με αστάθεια γύρω στις 16 του μήνα.

Από τις 19 Απριλίου και μέχρι τις 24 θα υπάρχει μια βελτίωση του καιρού, αλλά με ανέμους, ενώ τις τελευταίες μέρες του μήνα ο καιρός θα είναι βροχερός.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 22 Απριλίου και το Πάσχα είναι στις 28 του μήνα. Τέλος, σύμφωνα με τα Μερομήνια, καλός προβλέπεται ο καιρός και την Πρωτομαγιά με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.