Φωτογραφίες-σοκ του νεκρού Αλβανού δραπέτη από τις φυλακές Τρικάλων και δράστη της αιματηρής ληστείας στο αεροπλάνο!

Ήρθαν στη δημοσιότητα!

Φωτογραφίες-σοκ του νεκρού Αλβανού δραπέτη από τις φυλακές Τρικάλων και δράστη της αιματηρής ληστείας στο αεροπλάνο!

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από την Αλβανία, μετά την αιματηρή ληστεία σε αεροπλάνο του αεροδρομίου των Τιράνων και τον νεκρό δράστη!

Στις εικόνες που μεταδίδουν τα Αλβανικά ΜΜΕ ο Αντριάν Μουρατάι, ο βαρυποινίτης δραπέτης από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013, κείτεται νεκρός, με το κεφάλι του καλυμμένο από αίμα. Διαβάστε παρακάτω...

Όπως είναι γνωστό, νωρίτερα είχε καταφέρει να ενορχηστρώσει μια κινηματογραφική ληστεία, με λεία 10 εκατομμυρίων ευρώ η οποία είχε αιματηρή κατάληξη.

Φωτογραφίες-σοκ του νεκρού Αλβανού δραπέτη από τις φυλακές Τρικάλων και δράστης της αιματηρής ληστείας στο αεροπλάνο!
Φωτογραφίες-σοκ του νεκρού Αλβανού δραπέτη από τις φυλακές Τρικάλων και δράστης της αιματηρής ληστείας στο αεροπλάνο!

Ποιος ήταν ο Αντριάν Μουρατάι
Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, αδίστακτος και άκρως επικίνδυνος κακοποιός, με λεία πολλών εκατομμυρίων από ληστείες και αρχηγός της περίφημης συμμορίας των Ληστών του Ρήνου, με τουλάχιστον τρεις μεγάλες επιχειρήσεις στο δυναμικό τους, ήταν ο ληστής που σκοτώθηκε από σφαίρες αστυνομικών κατά τη διάρκεια της ληστείας σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο των Τιράνων, στην Αλβανία. Ο Αντμίρ Νικάι Μουρατάι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, σκοτώθηκε την Τετάρτη σε ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία, στο αεροδρόμιο των Τιράνων, ξεδιπλώνοντας με τον θάνατό του μία σειρά από ληστείες που είχαν απασχολήσει όχι μόνο την αλβανική, αλλά τη διεθνή κοινότητα, τόσο λόγω του καταδρομικού-στρατιωτικού τρόπου με τον οποίο εκδηλώθηκαν, όσο και για το ύψος της λείας, καθώς σε τρεις ληστείες, οι κακοποιοί που συμμετείχαν απέσπασαν πάνω από έξι εκατ. ευρώ.

Ο Αντμίρ Νικάι Μουρατάι δραπέτευσε μαζί με άλλους 10 Αλβανούς κακοποιούς από τις φυλακές Τρικάλων, το 2013. Οι τρεις από τους έντεκα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις ελληνιές αρχές. Ο Μουρατάι, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει από το ανθρωποκυνηγητό και να φτάσει ως τα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου εισήλθε παρανόμως, ξεφεύγοντας και από τον έλεγχο της αλβανικής συνοροφυλακής.

Από το 2013 πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια, πριν ξεκινήσει την εγκληματική του δράση ως δραπέτης πλέον των ελληνικών φυλακών. Ο Μουρατάι, ένας άρτια εκπαιδευμένος πρώην καταδρομέας και αστυνομικός, σύστησε μία εγκληματική ομάδα από εννέα άτομα, τα οποία επέλεξε με ανάλογα κριτήρια και εμπειρία σε καταδρομικές επιχειρήσεις και ληστείες μεγάλους εύρους. Αποτέλεσμα; Τρεις ληστείες με κινηματογραφικό τρόπο σε αποστολές τραπεζών, με λεία αξίας μεγαλύτερης από έξι εκατ. ευρώ. Ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων το 2013, κατάφερε να διαφύγει και να μείνει ζωντανός σε τρεις μεγάλες ληστείες, καταλήγοντας, ωστόσο, το 2019, στο αεροδρόμιο των Τιράνων, στη ληστεία που, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, ήταν εκείνος που πλήρωσε το τίμημα.

Πηγή: protothema.gr

Τρόμος! Ένοπλη ληστεία σε αεροπλάνο! Νεκρός ο δράστης που ήταν δραπέτης των φυλακών Τρικάλων!

Ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό από ένα αεροσκάφος. Νεκρός ο δράστης που ήταν δραπέτης των φυλακών Τρικάλων!

Οι μασκοφόροι ληστές μπήκαν στο αεροδρόμιο από μια είσοδο που χρησιμοποιείται από την πυροσβεστική υπηρεσία, έκλεψαν τα χρήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία, με ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να σκοτωθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες στο αεροπλάνο που στοχοθετήθηκε από τους ληστές είπαν σε δημοσιογράφους ότι οι μηχανές του αεροσκάφους είχαν τεθεί σε λειτουργία όταν τρεις άνδρες που φορούσαν μάσκες και στολές παραλλαγής μπήκαν από το κάτω μέρος, απείλησαν με όπλα το προσωπικό και διέταξαν τους παρεβρισκόμενους να πέσουν στο πάτωμα.

Το αεροπλάνο επρόκειτο να αναχωρήσει με προορισμό τη Βιέννη.

"Οι δράστες αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης σε έναν δευτερεύοντα δρόμο και ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του" ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας αυτός βρέθηκε να έχει επάνω του ένα όπλο, μια χειροβομβίδα και γεμιστήρες με σφαίρες.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου, καταδιώκουν τουλάχιστον τρεις συνεργούς του που διαφεύγουν.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εκλάπη κάποιο ποσό, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του. Κάποιες αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως άλλες πηγές ανέφεραν ότι η λεία μπορεί να είναι πενταπλάσια.

Οι αποστολές χρημάτων στο εξωτερικό από το διεθνές αεροδρόμιο Ρίνας έχουν μπει στο στόχαστρο ληστών και άλλες φορές – μία μέσα στο αεροδρόμιο και άλλες δύο στον οδικό άξονα που οδηγεί σε αυτό. Η αστυνομία ανέκτησε ένα μέρος του ποσού από την τελευταία ληστεία, το οποίο οι δράστες είχαν κρύψει μέσα σε χύτρες ταχύτητας.

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ο νεκρός!

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων φέρεται να είναι ο άντρας που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ληστείας σε αεροδρόμιο της Αλβανίας, νωρίτερα την Τρίτη.

Τρόμος: Ένοπλη ληστεία σε αεροπλάνο! Νεκρός ο δράστης που ήταν δραπέτης των φυλακών Τρικάλων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Αντμίρ Μουρατάι, ο οποίος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων το 2013 μαζί με άλλους 10 ιδιαιτέρως επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς. Οι ελληνικές αρχές, τότε, είχαν καταφέρει να εντοπίσουν και να συλλάβουν εκ νέου τους τρεις από τους δέκα επικίνδυνους δραπέτες. Ο Μουρατάι Αντμίρ δεν ήταν ανάμεσά τους, με αποτέλεσμα να διαφύγει και από τότε, να αγνοούνται τα ίχνη του.