Συναγερμός! Νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ! Μεγάλη κακοκαιρία το επόμενο δίωρο!

Μεγάλη προσοχή!

Συναγερμός! Νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ! Μεγάλη κακοκαιρία το επόμενο δίωρο!

Με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η ΕΜΥ ενημερώνει πως η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη θα συνεχιστεί για το επόμενο δίωρο.

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική και συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο ώρες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Διαβάστε παρακάτω....

Από το πρωί η κακοκαιρία «χτυπά» την Αθήνα, ενώ το μεσημέρι ξέσπασε μπουρίνι με πολύ βροχή, δυνατές βροντές και αστραπές!

Σε πολλές περιοχές, μάλιστα, σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, πρωτοφανής για κέντρο Αθήνας.

Άνθρωποι έτρεχαν να προστατευτούν από την κακοκαιρία ενώ υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες και στην κυκλοφορία των οχημάτων. Ωστόσο, χαρακτηριστικό ήταν ότι... άσπρισαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας από το χαλάζι.

Αστατος θα διατηρηθεί ο καιρός και της επόμενες ημνέρες. Την Τρίτη 16/04 τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στην ανατολική και νότια χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά, ενώ την Τετάρτη 17/04 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και νοτιανατολικά διαμερίσματα της χώρας.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού! Πότε χτυπά το νέο κύμα κακοκαιρίας...

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια!

Η έντονη αστάθεια και τα κατά τόπους ισχυρότατα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της Δευτέρας και θα συνεχιστούν στην ίδια ένταση την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσουν, αναφέρει η ΕΜΥ σε σχετική της ανακοίνωση.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής, η πόλη της Αθήνας και η Κρήτη.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ιδιαίτερα άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός έως και την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, καθώς διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρας μας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης ανά ημέρα.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα εντοπίζονται μόνο σε ηπειρωτικά τμήματα ως είθισται την άνοιξη, αλλά αναμένεται να επηρεάσουν και αρκετές νησιωτικές περιοχές. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Αυτό το έχετε δει; Καιρός Πάσχα: Ο Τάσος Αρνιακός μας αποκαλύπτει πως θα σουβλίσουμε! Με ήλιο, βροχή ή κρύο;