Παναγία των Παρισίων: Ραγδαίες εξελίξεις! «Υπάρχουν ακόμα σημεία που...»

Εξέλιξη βόμβα!

Παναγία των Παρισίων: Ραγδαίες εξελίξεις! «Υπάρχουν ακόμα σημεία που...»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την Παναγία των Παρισίων, ένα 24ωρο μετά την καταστροφική πυρκαγιά! Ποια είναι τα ευάλωτα σημεία;

Δευτέρα βράδυ, 15 Απριλίου 2019... Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη ανάσα την Παναγία των Παρισίων, τον Καθεδρικό ναό-σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας, να παραδίδεται στις φλόγες, ενώ εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη να ελέγξουν την πύρινη λαίλαπα. Διαβάστε παρακάτω....

Στις 10 το βράδυ, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δημοσιοποιεί το χειρότερο σενάριο που μπορούσε να προκύψει. «Δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε τη φωτιά», αναφέρει ενδεικτικά, ενισχύοντας την αγωνία και τον τρόμο που προκαλούσε η πιθανή ολική καταστροφή του εμβληματικού ναού. Λίγη ώρα αργότερα, μία μεγάλη νίκη έχει επιτευχθεί. Παρ' ότι η ξύλινη στέγη έχει καταστραφεί ολοσχερώς και το εσωτερικό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον καπνό και τις φλόγες, γίνεται γνωστό ότι το κυρίως κτίριο θα παραμείνει όρθιο και ότι θα αποτραπεί η ολοκληρωτική καταστροφή του.

Η Παναγία των Παρισίων έμεινε όρθια, περνώντας μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στην ιστορία της. Το κτίριο, αν και «πληγωμένο», θα εξακολουθήσει να στέκεται εκεί, που εδώ και εννέα αιώνες αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο «Κουασιμόδος» θα εξακολουθήσει περιπλανιεται στους αχανείς χώρους του ναού, τα ανεκτίμητα έργα θα επιστρέψουν και ο ναός θα ανακατασκευαστεί, με τη συνδρομή και των ιδιωτών, οι οποίοι έσπευσαν αμέσως να προσφέρουν τα εκατομμύριά τους, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Μακρόν: Η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί μέσα σε 5 χρόνια

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα το βράδυ στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί μέσα σε πέντε χρόνια.


Υποσχέθηκε μάλιστα, ότι θα γίνει πιο ωραία από ότι ήταν.

«Η ιστορία μας δεν σταματά ποτέ», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ υπογράμμισε ότι «θα βοηθήσουμε όλοι στην αποκατάσταση του ναού».

«Θα ξαναχτίσουμε την Νοτρ Νταμ ακόμη πιο όμορφα και θέλω να ολοκληρωθεί μέσα σε 5 χρόνια από τώρα, μπορούμε να το καταφέρουμε», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτή την καταστροφή σε μια ευκαιρία να ενωθούμε, έχοντας βαθιά επηρεαστεί από αυτό που ήμασταν στο τι πρέπει να είμαστε και να γίνουμε καλύτεροι από αυτό που είμαστε. Εναπόκειται σε εμάς να βρούμε το νήμα του εθνικού μας σχεδίου», πρόσθεσε.

Παναγία των Παρισίων: Αυτός είναι ο ένοχος της φωτιάς; Το αποδεικτικό βίντεο!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων. Αυτός είναι ο ένοχος της φωτιάς;

Στο εν λόγω βίντεο, βλέπουμε έναν άνδρα, ντυμένο με κίτρινο γιλέκο μαύρα ρούχα και κράνος να περπατάει σε έναν από τους Πύργους του Καθεδρικού Ναού και να κάνει πολύ ύποπτες κινήσεις!


Μάλιστα, τα σχόλια που συνοδεύουν το βίντεο, μιλούν για άνδρα αγνώστων στοιχείων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά ερωτήματα για τον λόγο που βρισκόταν στην Παναγία των Παρισίων εκείνη την ώρα. Δείτε το σχετικό βίντεο: