Θρήνος στο λαϊκό τραγούδι! Πέθανε ο Κώστας Χατζηδουλής!

Θλίψη!

Θρήνος στο λαϊκό τραγούδι! Πέθανε ο Κώστας Χατζηδουλής!

Το λαϊκό τραγούδι έχασε ένα μέλος του σήμερα το βράδυ καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ο Κώστας Χατζηδουλής!

Ένας σημαντικός μελετητής του λαϊκού τραγουδιού και συγγραφέας! Εχει καθορίσει γενιές και γενιές που μεγάλωσαν με τραγούδια που χιλιοτραγουδήθηκαν σε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές. Διαβάστε παρακάτω....

Σπαραγμός και οδύνη! Πέθανε ο Γεράσιμος Βώκος!

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γεράσιμος Βώκος, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 13:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. ..

Ο Γεράσιμος Βώκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Γαλλία -στη Γκρενόμπλ και το Παρίσι- και Γλωσσολογία στη Γενεύη. Από το 1978 δίδαξε Ιστορία της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δημοσίευσε βιβλία και άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολήθηκε με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, καθώς και την νεότερη και σύγχρονη φιλοσοφία. Αρθρογραφούσε στην εφημερίδα το Βήμα.

undefined

«Ο Γεράσιμος Βώκος υπήρξε αγαπημένος καθηγητής μου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και αργότερα συνάδελφος, αρχικά στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, μετά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, του οποίου ήταν Ομότιμος Καθηγητής, εκφράζει τη μεγάλη λύπη του για τον χαμό του, συλλυπητήρια στους οικείους του, και θα εκδώσει ψήφισμα. Ο Γεράσιμος Βώκος θα μείνει στη μνήμη όλων των φοιτητών/τριών του ως ένας γοητευτικός και ανεπανάληπτος δάσκαλος της φιλοσοφίας.Καλό σου ταξίδι, Γεράσιμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα», αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.

Πανελλήνιο πένθος! Πέθανε ο Ανδρέας Καπώνης!

Πανελλήνιο πένθος για τον θάνατο του Ανδρέα Καπώνη!

Ο σπουδαίος αθλητής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης στο ακόντιο, δεν είναι πια κοντά μας!

Ο ίδιος το 1969 είχε κατακτήσει τον τίτλο στον ακοντισμό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη με 73,18 μέτρα.

Για τον θάνατο του Ανδρέα Καπώνη εξέδωσε ανακοίνωση ο σύλλογός του, ο Πανελλήνιος ΓΣ, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έφυγε από κοντά μας ο παλαιός αθλητής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Ανδρέας Καπώνης, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης στο ακόντιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».....

Πανελλήνιο πένθος για τον θάνατο του Ανδρέα Καπώνη! Στην φωτογραφία ο ίδιος