Νέο έκτακτο δελτίου! Πότε και πού χτυπά η κακοκαιρία!

Σας αφορά!

Νέο έκτακτο δελτίου! Πότε και πού χτυπά η κακοκαιρία!

Έκτακτο δελτίο καιρού ανακοίνωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας τους πολίτες για καταιγίδες και χαλάζι!

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για τον καιρό από την ΕΜΥ, διατηρείται μεν σε ισχύ το έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Διαβάστε παρακάτω....

Για στην Αττική όμως, παύει να ισχύει από τις 17:00 το απόγευμα αφού ο κύριος πυρήνας έχει περάσει στην Αργολίδα και τον Σαρωνικό με τάση εξασθένησης.
Διατηρείται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα , όμως για στην Αττική ΠΑΥΕΙ να ισχύει από τις 17¨00 ώρα τοπική , καθώς ο κύριος πυρήνας έχει περάσει στην Αργολίδα και τον Σαρωνικό με τάση εξασθένησης.

Νωρίτερα το έκτακτο δελτίο της ΕΜυ ανέφερε ότι: οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στην Αττική, και συνοδεύονται από χαλάζι θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Το σκηνικό είναι το ίδιο με τις προηγούμενες ημέρες με την ΕΜΥ αλλά και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συστήνουν στους πολίτες προσοχή και να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα!

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο: Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα Ηπειρωτικά τμήματα της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πάσχα: Τι καιρό θα κάνει αναλυτικά τη μεγάλη εβδομάδα και ποτέ θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - Ωράριο

Καιρός του Σαββατοκύριακου: Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες! Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά!

Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες θα περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, με τα καταστήματα ωστόσο να είναι ανοιχτά!

Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα;

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο προβλέπεται άστατος, με την Κυριακή των Βαΐων οι προβλέψεις να δείχνουν μια καλύτερη εικόνα από το Σάββατο.

Η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της μέχρι και τις 20 Απριλίου με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο είναι η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ πυκνά σύννεφα θα σκεπάσουν τον ουρανό την Κυριακή.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την Τετάρτη την Αττική, προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην πρωτεύουσα, ενώ έριξε μέχρι και χαλάζι.

undefinedundefined
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το Σάββατο θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, όπως και στο βόρειο Αιγαίο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα Ηπειρωτικά της χώρας, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειανατολικής χώρας.

Εν τω μεταξύ, αυτή την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, λόγω του πασχαλινού ωραρίου, με τους καταναλωτές να σπεύδουν για τα ψώνια για το Πάσχα, ακόμη κι αν ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός την Κυριακή δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερη μεταβολή, ωστόσο οι χάρτες δίνουν βροχές μόνο στα Ηπειρωτικά.