Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νέο σκάνδαλο μετά τον Λυκουρέζο! Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο....

Έσκασε τώρα!

Νέο σκάνδαλο μετά τον Λυκουρέζο! Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο....
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18.04.2019 22:19

Νέο σκάνδαλο χτύπησε μετά από την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου!


Πιο συγκεκριμένα, σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κίμων Κουλούρης, για την «τρελή» κούρσα με το αυτοκίνητό του στη Λ. Βουλιαγμένης, τον Ιανουάριο του 2012. Διαβάστε παρακάτω....

Τότε, ο πρώην υπουργός οδηγώντας το αυτοκίνητό του με συνοδηγό την ανήλικη κόρη του, πέρασε με κόκκινο τέσσερα φανάρια, διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον σταμάτησαν για έλεγχο και στη συνέχεια παρέσυρε με τον αυτοκίνητό του έναν από αυτούς τραυματίζοντάς τον.

Μάλιστα, φέρεται να είχε πει προς τους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν: «δεν ξέρετε μάλλον ποιος είμαι».

undefined

Πρωτοβάθμια είχε κριθεί ένοχος και για αντίσταση κατά της αρχής και αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, η συνολική ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 18 μηνών.

Παράλληλα, αντιμετώπιζε και τα αδικήματα της εξύβρισης και της απόπειρας παράνομης βίας,από τα οποία είχε αθωωθεί πρωτοδίκως.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η επίσημη ανακοίνωση για την σύλληψη του!

Η επίσημη ανακοίνωση για την σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου!


Πιο συγκεκριμένα, την δυσαρέσκειά του εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για την μεταχείριση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου από την Δικαιοσύνη.


To ΔΣ του ΔΣΑ στη σημερινή του συνεδρίαση, «με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, που απασχολούν την επικαιρότητα» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, επισημαίνει πως δεν επιζητά καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων αλλά δεν θέλει και δυσμενή μεταχείριση που οδηγεί σε στοχοποίηση.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι η απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τις δικογραφίας σε τρίτους μέσω ΜΜΕ και καλεί την δικαιοσύνη να πράξει απερίσπαστη το καθήκον της.

Αναλυτικά, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι:

1. Εμμένει στην πάγια θέση του ότι σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ. Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

2. Ο ΔΣΑ δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση.

3. Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ραγδαίες εξελίξεις! Ποιος ο ρόλος του Κούγια στην σύλληψή του;

Νατάσα Καλογρίδη - Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Αυτή είναι η αλήθεια για τον χωρισμό τους!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share