Θρήνος για τη 29χρονη δημοσιογράφο που έπεσε νεκρή από...

Η αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια!

Θρήνος για τη 29χρονη δημοσιογράφο που έπεσε νεκρή από...

Δημοσιογράφος ήταν η 29χρονη η οποία έπεσε νεκρή από σφαίρες την περασμένη νύχτα στο Λόντοντερι, στη Βόρεια Ιρλανδία,

και της οποίας ο θάνατος αντιμετωπίζεται από τη βορειοϊρλανδική αστυνομία «ως τρομοκρατική ενέργεια». Διαβάστε παρακάτω...

«Μπορώ δυστυχώς να επιβεβαιώσω ότι έπειτα από ανταλλαγές πυρών τη νύχτα στο Κρέγκαν, μια 29χρονη γυναίκα σκοτώθηκε», ανέφερε μέσω Twitter ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI), ο Μαρκ Χάμιλτον. Αντιμετωπίζουμε αυτό το γεγονός ως τρομοκρατική ενέργεια» και «διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία», πρόσθεσε.


Για τον θάνατο της 29χρονης Λάιρα ΜακΚί κατηγορούνται οργανώσεις αντιφρονούντων δημοκρατικών που υποκίνησαν ταραχές έπειτα από έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή Κρέγκαν του την νύχτα της Πέμπτης. Ειδικότερα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αστυνομικές πηγές υποψιάζονται ότι οι σφαίρες που σκότωσαν την 29χρονη ανήκουν στην οργάνωση «Νέος IRA»

Αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες ερρίφθησαν, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association. Το πρακτορείο μετέδωσε εξάλλου φωτογραφίες που εικονίζουν καμένα αυτοκίνητα και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Τα βίαια επεισόδια στο Ντέρι σημειώθηκαν ενώ πλησιάζει το Σαββατοκύριακο του Πάσχα για τους Καθολικούς, κατά το οποίο οι δημοκρατικοί εορτάζουν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916.

Μια δημοσιογράφος που βρισκόταν επιτόπου δήλωσε ότι ένας ένοπλος "εμφανίστηκε από την γωνία και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς τα αστυνομικά οχήματα".

Η Λιόνα Ο΄Νιλ έγραψε στο Twitter ότι η 29χρονη χτυπήθηκε και έπεσε πίσω από ένα Land Rover της αστυνομίας και ότι οι αστυνομικοί την μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε. "Πολλά σπίτια όπου κατοικούν οικογένειες βρίσκονται εκεί, είχαν βγει όλοι έξω να δουν τι συμβαίνει. Υπήρχαν νέοι, παιδιά στον δρόμο, έφηβοι που τριγυρνούσαν εκεί και ένας ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως στον δρόμο".

Η αρχηγός του Δημοκρατικου Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας Αρλίν Φόστερ έγραψε στο Twitter: "Θλιβερή είδηση. Μια παράλογη ενέργεια. Μια οικογένεια διαλύθηκε". "Εκείνοι που έβγαλαν τα όπλα στους δρόμους στις δεκαετίες του '70, του '80 και του '90 έσφαλαν. Το ίδιο σφάλλουν και το 2019. Κανένας δεν θέλει να επιστρέψει".

Η Μισέλ Ο'Νιλ, υπαρχηγός του κόμματος Sinn Féin, καταδίκασε τους υπεύθυνους για το φόνο της δημοσιογράφου, κρίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι διέπραξαν επίθεση εναντίον όλης της κοινότητας. "Καταδικάζω απερίφραστα εκείνους που ευθύνονται για τον φόνο αυτής της νέας γυναίκας", είπε η Ο΄Νιλ και δήλωσε "σοκαρισμένη και λυπημένη από την τραγική αυτή είδηση". «Οι πρώτες σκέψεις μου και αυτές του κόμματός μου είναι στην οικογένεια της γυναίκας που έχασε τη ζωή της», τόνισε η ίδια.

Ο φόνος αποτελεί «τραγωδία για την οικογένειά της» και «επίθεση εναντίον όλων των μελών της κοινότητας, επίθεση εναντίον της ειρηνευτικής διαδικασίας μας και εναντίον της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής», πρόσθεσε το κορυφαίο στέλεχος του Σιν Φέιν, αναφερόμενο στη συμφωνία που συνήφθη ανάμεσα στις βορειοϊρλανδικές παρατάξεις και τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και του ΗΒ το 1998.

Ιωάννινα: 13χρονος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο - Εγκεφαλικά νεκρός στο νοσοκομείο!

Σοκαριστικό τροχαίο συνέβη στα Ιωάννινα, όταν ένα αμάξι παρέσυρε 13χρονο και το παιδί νοσηλεύεται εγκεφαλικά νεκρό στο νοσοκομείο!

Σε κρίσιμη κατάσταση, εγκεφαλικά νεκρός, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων, o 13χρονος που παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χθες το απόγευμα, στην Πρέβεζα.

Το άτυχο αγόρι επέστρεφε με το ποδήλατό του στο σπίτι του, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία βρέθηκε στο παμπρίζ διερχόμενου αυτοκινήτου.

Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στην Πρέβεζα το θύμα του τροχαίου, που διακομίστηκε χωρίς σφυγμό, ανατάχθηκε και μεταφέρθηκε κατευθείαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.