Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ανείπωτη θλίψη! Έφυγε από την ζωή ο Μηνάς Εφραίμογλου!

Μόλις έγινε γνωστό...

Ανείπωτη θλίψη! Έφυγε από την ζωή ο Μηνάς Εφραίμογλου!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 21.04.2019 08:21

Ανείπωτη θλίψη στον χώρο τον επιχειρήσεων! Έφυγε από την ζωή ο Μηνάς Εφραίμογλου!

Ο επιχειρηματίας ήταν μικρασιατικής καταγωγής και είχε διατελέσει πρόεδρος της Εριουργίας Τρία Άλφα, πρόεδρος του Συνδέσμου Εριοβιομηχάνων Ελλάδος και πρόεδρος της ΚΑΡΕΝΤΑ ΑΕ. Διαβάστε παρακάτω...

Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 93 ετών ο επιχειρηματίας μικρασιατικής καταγωγής Μηνάς Δ. Εφραίμογλου.

Ο Μηνάς Εφραίμογλου διετέλεσε πρόεδρος της Εριουργίας Τρία Άλφα, πρόεδρος του Συνδέσμου Εριοβιομηχάνων Ελλάδος και πρόεδρος της ΚΑΡΕΝΤΑ ΑΕ.

Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα εκπαίδευσης γι αυτό άλλωστε υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων.

Ο Μηνάς Εφραίμογλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4/9/1925. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1943, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο. & Ε.Ε.) το 1948 και από το London School of Economics το 1951 (Business Administration – Μ.Α.).

Το 1961 παντρεύτηκε την Αγάπη Θ. Λαναρά και απέκτησαν 5 παιδιά (Μαρίνα, Χριστίνα, Ναταλία, Μυρτώ, Δημήτρης). Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός από το 1945 έως το 1950.

Μετά το τέλος των σπουδών του, ανέλαβε αρχικά Οικονομικός Διευθυντής της Εριοβιομηχανίας Στύλογλου – Εφραίμογλου & ΣΙΑ Ο.Ε. και από το 1959 ήταν Γενικός Διευθυντής της. Το 1975 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ και μετά το 1989 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Παράλληλα, διετέλεσε από το 1953 και μέχρι το 2007 Διαχειριστής και Γ. Διευθυντής της Ο.Ε. Αδελφοί Λ. Εφραίμογλου.

Επίσης υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της COSMOCAR Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Ε., Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Α.Ε., Συμπράττων Σύμβουλος της Τεχνικής Εταιρείας ΚΥΒΟΣ Α.Ε. και μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών Κ. Ι. Σαραντόπουλος Α.Ε., ΠΡΟΦΙΝ Α.Ε., της Τράπεζας της Ελλάδος και της Α.Ε.Δ.Α.Κ. της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Υπήρξε εκ των ιδρυτών της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων και υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Διετέλεσε Ταμίας του Δ.Σ. της Ενώσεως Ελλήνων Υφαντουργών, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Εριοβιομηχάνων Ελλάδας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής του Ε.Ε.Σ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (Σ.Α.Κ.Α.) και το 1959 εξελέγη Πρόεδρός του, επανεκλεγείς το 1960.

Το 1960 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και από το 1974 μέχρι και το 1979 Υπεύθυνος Οικονομικών (Ταμίας) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στις 13:30 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθούν οικονομικά το ΙΕΚΕΜ (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) ή το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Αυτοκτόνησε 19χρονη!

Tραγωδία τα ξημερώματα στη Φθιώτιδα με μια 19χρονη κοπέλα να βάζει τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το lamiareport.gr κάνουν λόγο...

Για αυτοκτονία, ωστόσο σύμφωνα με το περιβάλλον της οικογένειας η κοπέλα δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα που θα την οδηγούσε στο απονενοημένο διάβημα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και διενεργεί έρευνα το ΑΤ Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έγκλημα στην Κύπρο: Serial killer o δολοφόνος της 38χρονης και της κόρης της

Yπόθεση Ελένης Τοπαλούδη: Στο μικροσπόπιο οι αστυνομικοί! Ελέγχονται για την καταγγελία του βιασμού!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

Share