Άσχημος ο καιρός το Πάσχα τελικά! Με βροχές και καταιγίδες θα ψηθεί ο οβελίας

Μεγάλη προσοχή εφιστούν οι μετεωρολόγοι!

Άσχημος ο καιρός το Πάσχα τελικά! Με βροχές και καταιγίδες θα ψηθεί ο οβελίας

Άσχημα είναι τα νέα τελικά για τον καιρό το Πάσχα! Ο οβελίας θα ψηθεί με βροχές και καταιγίδες!

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ παρακάτω:

Μια εβδομάδα πριν την Κυριακή του Πάσχα και φαίνεται πως αρχίζει να εδραιώνεται για τα καλά το σενάριο που θέλει τις περισσότερες περιοχές της χώρας να κάνουν Πάσχα με βροχερό καιρό.

Στα σημερινά στοιχεία της ανανέωσης των προγνωστικών μοντέλων είναι εμφανέστατη η αλλαγή σε σχέση με την περιορισμένη αστάθεια που εμφάνιζαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Μάλιστα, οι βροχές θα ξεκινήσουν από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας και μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα θα επεκταθούν και νοτιότερα. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτή η τάση, οι βροχές θα φτάσουν μέχρι το μεσημέρι έως και την Αθήνα, ενώ εκτός κακοκαιρίας θα μείνουν τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Τι καιρό θα κάνει την Μ. Εβδομάδα;

Με βροχερό καιρό ενδέχεται να σουβλίσουν το αρνί στη βόρεια Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα επίσημη πρόβλεψη για τον καιρό το Πάσχα.


Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως και η δυτική Ελλάδα «κινδυνεύει» με βροχές ανήμερα του Πάσχα, σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες, την ίδια ώρα που στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος.

Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και βελτίωση του καιρού αναμένουμε από το ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ηλιόλουστες ημέρες. Μέσα από τις πρόσφατες εκτιμήσεις για τον καιρό τη Μεγάλη Εβδομάδα βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες και ζεσταίνει η ατμόσφαιρα, δίνοντας υψηλές θερμοκρασίες.

Παρακολουθώντας τους προγνωστικούς χάρτες με την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων, διαφαίνεται ξεκάθαρα η απουσία βροχών καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και η κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας που μας προετοιμάζει για ένα μίνι καλοκαίρι, με μοναδική εξαίρεση την Μεγάλη Τρίτη που τοπικά στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια μπορεί να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν ο Απρίλιος μας… φύλαξε τα καλύτερα για το τέλος, αφού η Άνοιξη και ο ηλιόλουστος καιρός, όπως φαίνεται θα κάνουν την εμφάνισή τους τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να εκτοξευθεί σε ορισμένες περιοχές την Μεγάλη Πέμπτη στους 28 βαθμούς Κελσίου με λιακάδα σε όλη τη χώρα. Η ελάχιστη θερμοκρασία που μπορεί να επιτευχθεί τη Μεγάλη Πέμπτη είναι 21 βαθμοί Κελσίου.

Το μετεώγραμμα της Αθήνας που ακολουθεί δίνει την πρώτη εικόνα για τον καιρό τις επόμενες ημέρες. Μετά τις 24 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, η προβλεψιμότητα ελαττώνεται και οι τιμές αποκλίνουν αρκετά από τον μέσο όρο.

Αν και υπάρχουν ενδείξεις για βροχές από τους προγνωστικούς χάρτες για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, δεν παρουσιάζονται ακριβή στοιχεία για επίσημη πρόβλεψη. Οι θερμοκρασίες τείνουν να βρίσκονται το Πάσχα περί τους 22 περίπου βαθμούς Κελσίου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις…
Οι μετεωρολόγοι, αναλύοντας τα δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών δίνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Τάσος Αρνιακός αν και δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη πρόβλεψη για τον καιρό του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, έχει τονίσει στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 πως μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες θα είναι σαφώς καλύτερες με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα πάντα με τον γνωστό μετεωρολόγο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο έκτακτο και ισχυρό φαινόμενο αλλά ούτε και κρύο το Πάσχα.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι από το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων θα είναι σε θέση να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα και να πει με μεγάλες λεπτομέρειες τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα.

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου έχει αναφερθεί στα καιρικά δελτία στη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία προγνωστικά δίνουν βροχές στη βόρεια Ελλάδα για την Κυριακή του Πάσχα.

Αναλυτικά ο καιρός από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη:
Μεγάλη Δευτέρα
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους, στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και, στα δυτικά το απόγευμα. Το βράδυ στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6
μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε άνοδο.

Μεγάλη Τρίτη
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα
ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά Νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε μικρή άνοδο στα νότια.

Μεγάλη Τετάρτη
ΚΑΙΡΟΣ: Σχετικά βελτιωμένος. Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και στα κεντρικά και νότια σποραδικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης
στα δυτικά.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά Ανατολικοί Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά
στα νότια 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε άνοδο.

Μεγάλη Πέμπτη
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές βροχές.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από
βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Σε περαιτέρω άνοδο.