Κύπρος: Ραγδαίες εξελίξεις με τον serial killer! Οι συνομιλίες που τον καίνε!

Έσκασε τώρα!

Κύπρος: Ραγδαίες εξελίξεις με τον serial killer! Οι συνομιλίες που τον καίνε!

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί με το στυγερό έγκλημα του serial killer στην Κύπρο, που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Το κίνητρο που οδήγησε τον λοχαγό της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου να γίνει κατά συρροή δολοφόνος, είναι από τα βασικά ερωτήµατα που απασχολούν τους έµπειρους αστυνοµικούς της Ασφάλειας της Κυπριακής Αστυνοµίας οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη Μεγαλόνησο. Διαβάστε παρακάτω....

Το βασικό ερώτηµα, ωστόσο, είναι το εξής: Πόσα είναι τα θύµατά του; Μέχρι αργά χθες το βράδυ τα επιβεβαιωµένα θύµατα ήταν τρία, µε τους αστυνοµικούς, εντούτοις, να είναι σχεδόν σίγουροι ότι ο τελικός απολογισµός θα είναι µεγαλύτερος.

Το καλά κρυµµένο µυστικό του 35χρονου, που είναι πατέρας δύο παιδιών, αποκαλύφθηκε τυχαία, όταν στις 14 Απριλίου στις όχθες της λίµνης Ξυλιάτου στην περιοχή Μιτσερόξε βράστηκε ένα πτώµα. Εντοπίστηκε από τουρίστες και η αρχική ταυτοποίηση έγινε από φίλη του θύµατος, που αναγνώρισε τα σκουλαρίκια µιας άτυχης γυναίκας.

Επρόκειτο για την 38χρονη Μέρι Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η οποία ήταν µητέρα της εξάχρονης Σιέρα, την οποία, επίσης, δολοφόνησε ο δράστης. Τις σκότωσε στις 19 Απριλίου 2018 και η εξαφάνισή τους δηλώθηκε στις 4 Μαΐου του ίδιου έτους.

«Κατά τη διάρκεια της ερωτικής µας συνεύρεσης τη στραγγάλισα. Μετά την έδεσα και την πέταξα στο φρεάτιο του µεταλλείου στο Μιτσερό» φέρεται να δήλωσε προς τους δικαστικούς λειτουργούς που τον άκουγαν εµβρόντητοι. Στην ίδια λίµνη έριξε τυλιγµένη σε σεντόνι και την εξάχρονη µαζί µε πέτρες.

Οπως είπε στους αστυνοµικούς, όταν είδε ότι οι πέτρες υποχώρησαν, έσυρε πίσω το πτώµα, στερέωσε καλύτερα τις πέτρες και το ξαναπέταξε στο νερό. Κατά τις έρευνες για τον εντοπισµό της το Σάββατο οι Αρχές βρήκαν το σώµα µιας δεύτερης γυναίκας που ενδεχοµένως ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο µε καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

Η άτυχη γυναίκα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της πρώην βοηθού αρχηγού της Κυπριακής Αστυνοµίας, Μαριάννας Φραντζή, και ο τρόπος θανάτου του της ήταν ακριβώς ίδιος µε εκείνον της 38χρονης, όπως οµολόγησε ο δράστης.

ethnos.gr

Άκαρπες οι έρευνες


Οι έρευνες στο φράγµα Ξυλιάτου για τον εντοπισµό του άψυχου σώµατος της εξάχρονης συνεχίστηκαν και χθες. Στο σηµείο, µάλιστα, µεταφέρθηκε κάτω από αυστηρά µέτρα ασφαλείας και ο 35χρονος serial killer, για να υποδείξει το ακριβές σηµείο όπου πέταξε το πτώµα της, αλλά οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.


Οι κυπριακές Αρχές έχουν βάλει στο µικροσκόπιό τους τα προφίλ που διατηρούσε ο 35χρονος σε διάφορα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρµες γνωριµιών µέσω των οποίων φαίνεται πώς «ψάρευε» τα υποψήφια θύµατά του, χρησιµοποιώντας το ψευδώνυµο «Ορέστης».

Στα ηλεκτρονικά του ίχνη οι αστυνοµικοί έχουν εντοπίσει συνοµιλίες του θύτη µε άλλες τέσσερις γυναίκες, για τις οποίες οι συγγενείς τους έχουν δηλώσει εξαφάνιση. Την ίδια ώρα ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι στους προσωπικούς του λογαριασµούς σταsocialmediaαναρτούσε φωτογραφίες από τις περιοχές όπου πετούσε τα θύµατά του. Οι αστυνοµικοί δεν αποκλείουν να τραβούσε τις φωτογραφίες για να κρατά ως αρχείο τα σηµεία όπου προσπαθούσε να «θάψει» τα θύµατά του. Για τον λόγο αυτό σε ορισµένα σηµεία οι έρευνες αναµένεται να ξεκινήσουν µε πλοηγό το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους

Τι ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης στην κυπριακή τηλεόραση για τον κρατούμενο αξιωματικό


Ατομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίαζε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Τουναντίον, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

Ο βραβευμένος φωτογράφος «Ορέστης»
Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Συνεργαζόταν με σειρά από ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, έχοντας βραβευτεί και για ορισμένες φωτογραφίες του. Συχνά, κάλυπτε ερασιτεχνικά και μυστήρια βάπτισης και γάμου στην Κύπρο.

Η δουλειά του ως φωτογράφου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τοπία, με πολλές από τις λήψεις του να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί γυναικών. Στο ίδιο πορτφόλιο εμφανίζονται φωτογραφίες μάλιστα και από το φρεάτιο της φρίκης αλλά και από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου.

Οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την δράση του αφού στην κατοχή τους έχουν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και φωτογραφικές μηχανές. Με την βοήθεια και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ήδη έχει συμβάλει καταλυτικά στην μέχρι τώρα εξιχνίαση, θα προκύψουν νέες έρευνες και νέα ταύτιση δεδομένων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του «Ορέστη», του 35χρονου δηλαδή ιλάρχου της Εθνικής Φρουράς.