Σοκ μέσα στις φυλακές: Οι δεσμοφύλακες κάνουν πλάτες σε νεοναζί να επιτεθεί σε έγχρωμους συγκρατούμενους! Βίντεο που προκαλεί!

Προκαλεί οργή!

Σοκ μέσα στις φυλακές: Οι δεσμοφύλακες κάνουν πλάτες σε νεοναζί να επιτεθεί σε έγχρωμους συγκρατούμενους! Βίντεο που προκαλεί!

Δεσμοφύλακες κάνουν πλάτες σε νεοναζί κρατούμενο, ο οποίος ασκεί βία σε έγχρωμους συγκρατούμενούς του, με το βίντεο να προκαλεί οργή!

Μέλη του προσωπικού της φυλακής του Οχάιο κατηγορούνται ότι επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί μια αιματηρή επίθεση εις βάρος μαύρων κρατουμένων μέσα στις φυλακές, όχι μόνο εν γνώσει τους και με την «ευλογία» τους, αλλά και μπροστά... στα μάτια τους! Διαβάστε παρακάτω...

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσαν τα θύματα της επίθεσης, τουλάχιστον δύο δεσμοφύλακες παρακολουθούσαν γελώντας από το παράθυρο μιας πόρτας, ενώ ο κρατούμενος Γκρεγκ Ρέινκε, μέλος της κλίκας της φυλακής για την υπεροχή της λευκής φυλής, εξαπέλυε επίθεση με μαχαίρι σε τέσσερις μαύρους συγκρατούμενούς του, που ήταν δεμένοι με χειροπέδες σε ένα τραπέζι.


Οι δεσμοφύλακες είχαν αφήσει στην ίδια αίθουσα τους τέσσερις μαύρους κρατούμενους μαζί με τον Ρέινκε. Όπως καταγγέλλουν όμως οι τέσσερις άνδρες, λίγο πριν την επίθεση οι δεσμοφύλακες είχαν κάνει σωματικό έλεγχο μόνο στους ίδιους και όχι στον νεοναζί συγκρατούμενό τους.

Ο τελευταίος φαίνεται ότι είχε επάνω του ένα κλειδί (που ενδέχεται να του είχαν προμηθεύσει οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί υπαλληλοι) για τις χειροπέδες, τις οποίες ξεφορτώθηκε μόλις έμειναν μόνοι στην αίθουσα.

Βγάζοντας ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από την κάλτσα του, ο νεοναζί κρατούμενος άρχισε να κυνηγάει γύρω από το τραπέζι και να μαχαιρώνει τους τέσσερις άνδρες. Εκείνοι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να τρέχουν να του ξεφύγουν, αφού ήταν δεμένοι με χειροπέδες.

Μετά από λίγη ώρα, και ενώ - σύμφωνα με τους μαύρους κρατουμένους - οι δεσμοφύλακες παρακολουθούσαν την επίθεση γελωντας και κάνοντας αστειάκια, ένας από τους μαύρους κρατούμενους κατάφερε να αποδεσμευθεί και να ακινητοποιήσει τον Ρέινκε στο έδαφος.

Μόνον τότε παρενέβησαν οι δεσμοφύλακες και μπήκαν στην αίθουσα για να σταματήσουν την επίθεση. Ακόμα και τότε όμως, καταγγέλλουν τα τέσσερα θύματα, η αδιαφορία τους ήταν παροιμιώδης, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να καθυστερούν πάνω από 10 λεπτά να φωνάξουν κάποιον από τη νοσηλευτική μονάδα να δει τα τραύματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βαρυποινίτης Ρέινκε, ο οποίος καταδικάστηκε σε 50 χρόνια επιπλέον κάθειρξη για την επίθεση, έχει δηλώσει ότι οι δεσμοφύλακες δεν συμμετείχαν στην επίθεση, «αλλά ούτε και την σταμάτησαν ενώ μπορούσαν». Οι ίδιοι από τη μεριά τους αρνούνται κάθε πρότερη γνώση για το περιστατικό.

Μαφία των Φυλακών: Σοκάρει ο ιατροδικαστής! «Τον στραγγάλισαν στις φυλακές»!

Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη μαφία των φυλακών! «Τον στραγγάλισαν στις φυλακές» τόνισε!

Συγκεκριμένα, ένας ακόμη κρατούμενος, ο Αλβανός Τούσα Μπαντιόλ οποίος είχε βρεθεί νεκρός το μεσημέρι της 27ης Ιανουαρίου στο κελί του στην 4η πτέρυγα του Κορυδαλλού διαπιστώνεται ότι πέθανε τελικά από στραγγαλισμό και όχι από την υπερβολική χρήση ναρκωτικών όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ φέρεται να δολοφονήθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό της μαφίας των φυλακών προκειμένου να αποδοθεί η εγκληματική ενέργεια στον Αριστείδη Φλώρο.

Ο 33χρονος ανήκε στην ομάδα του «Κλόντι» και είχε δώσει καταφύγιο στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά την ανθρωποκτονία.

Από τις συνομιλίες διαπιστώνεται ότι ο αρχηγός της μαφίας των φυλακών «Κλόντι» επεδίωξε να εκμεταλλευτεί τον θάνατο του Μπαντιόλ παρουσιάζοντάς τον ως αποτέλεσμα δηλητηρίασης, με δράστη τον έγκλειστο για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο. Μάλιστα, φέρεται να επεδίωξε επικοινωνίες με δημοσιογράφους ούτως ώστε το σενάριό του να «παίξει» στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με όσα ο «Κλόντι» έλεγε σε συνομιλητές του, ο Μπαντιόλ δηλητηριάστηκε με την ίδια ουσία με την οποία προ μηνών είχαν προσπαθήσει να δηλητηριάσουν και τον ίδιο. «Φωτογράφιζε» μάλιστα ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του απόπειρας τον Φλώρο και προέβαλλε τον ισχυρισμό ότι η απόπειρα εις βάρος του απετράπη όταν ένας κουρδικής καταγωγής Ιρακινός έγκλειστος βρήκε και του παρέδωσε το δηλητήριο. Οι αστυνομικοί θεωρούν τον Ιρακινό συνεργό του «Κλόντι» και εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τους ισχυρισμούς του Αλβανού βαρυποινίτη σχετικά με την απόπειρα δηλητηρίασής του.

Ο Μπαντιόλ φέρεται να είχε σχεδιάσει την απόδραση πρωταγωνιστών της μαφίας των φυλακών κατά την διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο. Μάλιστα σε διαμέρισμα που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο είχε βρεθεί ένα μικρό οπλοστάσιο καθώς και αστυνομικές στολές.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος - εξελίξεις: Αγωγή "βόμβα" μέσα από το κρατητήριο!

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου! Μόλις κατέθεσε αγωγή βόμβα μέσα από το κρατητήριο!

Μία ημέρα πριν από την απολογία του, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δια του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή περνάει στην αντεπίθεση.

Έχοντας κρατηθεί 3 βράδια στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και προετοιμάζοντας το απολογητικό του υπόμνημα, στρέφεται με αγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, για τις πρόσφατες δηλώσεις της στην ΕΡΤ αναφορικά με το κύκλωμα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η κ. Παπακώστα, αφού συνεχάρη την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την αποκάλυψη της δράσης της οργάνωσης, υποστήριξε ότι «διαβιούσε λάθρα, χρόνια ολόκληρα και είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης, όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι, πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου» είπε. Για απαράδεκτες δηλώσεις έκανε λόγο ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, υποστηρίζοντας ότι η κ. Παπακώστα μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, προεξοφλώντας την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων.

«Αύριο το πρωί στις 9, προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου, θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου, τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου: του τεκμηρίου αθωότητας» είπε ο κ. Κονταξής. «Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης- το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα-το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, η Βουλή ενσωμάτωσε στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία για το τεκμήριο της αθωότητας, βάση της οποίας απαγορεύεται η έκφραση απόψεων από κυβερνητικούς αξιωματούχους σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις. Μάλιστα το θύμα, μπορεί ακόμη και να διεκδικήσει αποζημίωση προς αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη, εάν κριθεί ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του από δηλώσεις δημόσιων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας ( πριν από την έκδοση της απόφασης σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, οι οποίες αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του είτε προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση της υπόθεσης).

Στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του Θεόδωρου Παναγόπουλου βρέθηκε και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωσή της, εμμέσως πλην σαφώς, «καταδίκασε» την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των δύο δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι αυτά εκδίδονται μόνο όταν ο διωκόμενος είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ή αγνώστου διαμονής.

«Άλλως, απαιτείται η κλήση του διωκομένου σε απολογία και αν αυτός δεν εμφανιστεί, τότε δικαιολογείται η έκδοση εντάλματος συλλήψεως. Σε κάθε περίπτωση η εκτέλεση του εντάλματος πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό της προσωπικότητας του διωκομένου, χωρίς επικοινωνιακού τύπου χειρισμούς. Η έκδοση και εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, χωρίς να είναι τούτο δικονομικώς και πρακτικώς αναγκαίο, παραβιάζει το πνεύμα της ποινικής δικονομικής τάξης και της συνταγματικής δικαιοταξίας. Η συστηματική δε, παραβίαση των παραπάνω κανόνων ναρκοθετεί την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης» καταλήγει η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.