Παναγία των Παρισίων: Αντιμέτωπη με νέα απειλή μετά την φωτιά!

Δύσκολες στιγμές!

Παναγία των Παρισίων: Αντιμέτωπη με νέα απειλή μετά την φωτιά!

Αντιμέτωπη με μια νέα απειλή είναι η Παναγία των Παρισίων μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε!

Οι αρχιτέκτονες εσπευσμένα καλύπτουν με μουσαμά την Παναγία των Παρισίων, προκειμένου να προλάβουν τις περαιτέρω ζημιές που μπορεί να προκαλέσει στον καθεδρικό η βροχή. Διαβάστε παρακάτω...

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εργασία αυτή έχουν επιστρατευτεί επαγγελματίες ορειβάτες. Μπόρες και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα της Μ. Τρίτης στη γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, οι αρχιτέκτονες φοβούνται ότι η σφοδρή βροχόπτωση μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω κατάρρευση του θόλου. Ηδη τμήμα του έχει καταρρεύσει εξαιτίας της φωτιάς.

Η τοποθέτηση του προστατευτικού είναι η πρώτη προτεραιότητα, τόνισε ο επικεφαλής αρχιτέκτονας στην Παναγία των Παρισίων, Φιλίπ Βιλνέβ. Ηδη, έχουν αρχίσει να «τυλίγουν» τμήματα του καθεδρικού με το προστατευτικό. Παράλληλα υπάρχουν πλάνα να δημιουργηθεί μια «ομπρέλα» στη στέγη, που θα προστατεύει τον καθεδρικό κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης. Ομως, η ομπρέλα δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, γίνονται προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της Παναγίας των Παρισίων. Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευθεί ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Το κόστος τους θα είναι τεράστιο, αλλά ήδη επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ήδη έχουν προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Παναγία των Παρισίων: Ραγδαίες εξελίξεις με τον μπαμπά που έγινε viral!

«Η αναζήτηση τελείωσε. Η φωτογραφία έφτασε στον μπαμπά και την οικογένεια», έγραψε η 23χρονη Μπρουκ Γουίνδσορ, για την viral φωτογραφία που τράβηξε μία ώρα πριν ξεκινήσει η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Παναγία των Παρισίων: Εκμεταλλέυονται τη μεγάλη καταστροφή πουλώντας μπλουζάκια και κούπες

Αν και η αναζήτηση τελείωσε, ο πατέρας θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όμως ευχαρίστησε την Μπρουκ για την «υπέροχη φωτογραφία» και της είπε ότι θα βρουν ένα «ξεχωριστό μέρος» για να τη βάλουν. Διαβάστε παρακάτω....


Η φωτογραφία δείχνει τον μπαμπά να παίζει ανέμελα με την κόρη του. Η φωτογράφος, που βρισκόταν εκεί, προσπαθούσε εδώ και δύο ημέρες να ανακαλύψει την ταυτότητα του μπαμπά, προκειμένου να φτάσει σε αυτόν η φωτογραφία, που τραβήχτηκε λίγο πριν η Notre Dame τυλιχθεί στις φλόγες.

undefined
«Με προσέγγισε, εδώ στο twitter. Ήξερα ότι μπορείτε να τα καταφέρετε», έγραψε η Μπρουκ, που ευχαρίστησε τους χρήστες για τη βοήθειά τους. Άλλωστε κι αυτοί δεν έκαναν λίγα. Η ανάρτηση με τη φωτογραφία αναδημοσιεύτηκε πάνω από 224.000 φορές, ενώ δέχθηκε πάνω από 468.000 likes.

Παναγιά των Παρισιών: Τι συμβαίνει με τον άντρα και το κοριτσάκι που ψάχνουν όλοι;

Τι συμβαίνει με τον άντρα και το κοριτσάκι που ψάχνουν όλοι στην Παναγιά των Παρισίων;

Η φωτογραφία τραβήχτηκε μόλις μια ώρα πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά και πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει «ιστορική». Δημόσια έκκληση για να βρεθεί αυτός ο μπαμπάς με την κόρη του, κάνει μια χρήστης του twitter ανεβάζοντας αυτή τη φωτογραφία που έγινε viral έξω από την Παναγία των Παρισίων. Δ

Η φωτογραφία τραβήχτηκε μόλις μια ώρα πριν ξεσπάσει η καταστροφική φωτιά, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η 23χρονη τουρίστρια Μπρουκ Γουίνδσορ, και πολλοί άλλοι ακόμη την χαρακτηρίζουν «ιστορική».

Παναγιά των Παρισιών: Τι συμβαίνει με τον άντρα και το κοριτσάκι που ψάχνουν όλοι;

«Έβγαλα αυτή τη φωτογραφία την ώρα που φεύγαμε από την Παναγία των Παρισίων, περίπου μια ώρα πριν πιάσει φωτιά. Ήμουν έτοιμη να πάω στον μπαμπά να ρωτήσω εάν την ήθελε. Τώρα εύχομαι να το είχα κάνει. Twitter, αν έχεις μαγικές ικανότητες, σε παρακαλώ βοήθησέ τον να τη βρει», έγραψε.

Πάνω από 97.000 άτομα έχουν κάνει share τη φωτογραφία , ενώ είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 194.000 like.

Η ίδια, μιλώντας στο BBC, λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τους πρωταγωνιστές της φωτογραφίας, ούτε εάν τελικά είναι πατέρας και κόρη, απλά αυτό είναι αυτό που αισθάνθηκε από τη μεταξύ τους χημεία.

Παναγιά των Παρισιών: Τι συμβαίνει με τον άντρα και το κοριτσάκι που ψάχνουν όλοι;

«Αν ήμουν εγώ, θα ήθελα να έχω αυτή την ανάμνηση. Ελπίζω να αισθάνεται το ίδιο», είπε.

Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι στεκόταν ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους γύρω από τον καθεδρικό ναό, παρακολουθώντας με τρόμο τις φλόγες που τον «αγκάλιαζαν»

«Παρακολουθούσαμε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι με όλο το υπόλοιπο Παρίσι», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο.