Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκε το νησί!

Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σεισμός, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, το βράδυ της Μ. Τρίτης. Διαβάστε παρακάτω...


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:29 σε εστιακό βάθος 14 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.


Σεισμός 3,8 Ρίχτερ πριν από λίγο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης!

Η δόνηση είχε επίκεντρο 28 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα!

Ο σεισμός σημειώθηκε στα Τίρανα και σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμη μία δόνηση στην περιοχή, μεγέθους 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εκείνης της δόνησης εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα από τα Τίρανα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων.

Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις έχουν αναστατώσει τους κατοίκους. Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή υλικές ζημιές.

Nέος ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ!

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης!

Έντρομοι οι κάτοικοι!

Σεισμός 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο νησί Σαμάρ στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Την ίδια ώρα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε στο κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων αυξήθηκαν σε τουλάχιστον 11, σύμφωνα με νέο απολογισμό, ενώ σε δεκάδες υπολογίζονται οι τραυματίες.

Φονικός σεισμός: Αναφορές για νεκρούς στο πέρασμά του!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έπληξε τις κεντρικές Φιλιππίνες τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο Ερευνών των ΗΠΑ(USGS).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους...

από κατάρρευση κτηρίου. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα μικρό παιδάκι, όταν κομμάτια από τοίχο το καταπλάκωσαν. Άλλο ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του μέσα σε σούπερ μάρκετ.

Φονικός σεισμός: Αναφορές για νεκρούς

Ο σεισμός σημειώθηκε, 60χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μανίλα και το εστιακό βάθος του εντοπίζεται στα 40χλμ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την επαρχία Ζαμπάλες.

Φονικός σεισμός: Αναφορές για νεκρούς

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι τρεις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε κατάρρευση κτηρίου, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν εγκαταλείψει τα κτίρια στα οποία βρίσκονταν την ώρα του σεισμού.

Οι Φιλιππίνες ανήκουν στη σεισμογενή περιοχή του Ειρηνικού που ονομάζεται «Δαχτυλίδι της Φωτιάς». Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στο αρχιπέλαγος Λουζόν.

Φονικός σεισμός: Αναφορές για νεκρούς

Κατά τις ίδιες πηγές έχουν καταγραφεί 52 μετασεισμοί. Το αεροδρόμιο Clark ακύρωσε πτήσεις, καθώς προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές στο κτήριο.