Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νέες εξελίξεις στην αύξηση της τιμής στο σουβλάκι! Η είδηση προκάλεσε την παρέμβαση της...

Τι συμβαίνει;

Νέες εξελίξεις στην αύξηση της τιμής στο σουβλάκι! Η είδηση προκάλεσε την παρέμβαση της...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 24.04.2019 18:03

Νέες εξελίξεις στην αύξηση της τιμής για τα σουβλάκια βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η προαναγγελία της αύξησης της τιμής στα σουβλάκια προκάλεσε την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αφού η εναρμονισμένη πρακτική επιχειρήσεων για τον καθορισμό των τιμών πώλησης απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Διαβάστε παρακάτω...

Η είδηση της αύξησης στο σουβλάκι έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. «Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι από 1η Μαΐου 2019, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκκίνησε αυτεπάγγελτο έλεγχο στα πλαίσια του οποίου διερευνάται κατά πόσο οι αναφερόμενες στα εν λόγω δημοσιεύματα ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα με τα σουβλάκια.

undefined

Με αφορμή την προώθηση αυξήσεων στο σουβλάκι, η Επιτροπή σημειώνει ότι «σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 3959/2011 απαγορεύονται όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτεια, και ιδίως εκείνες οι οποίες, μεταξύ άλλων, συνίστανται στον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών αγοράς ή πώλησης ή άλλων όρων συναλλαγής, καθώς και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των σχετικών διατάξεων, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων».

Πηγή: athensmagazine.gr

Σάλος με τα ελληνικά σουβλάκια! Από 1η Μαΐου ανεβαίνει η τιμή στα ύψη!

Είδηση-σοκ για όλους μας, καθώς από την 1 Μαΐου η τιμή στα σουβλάκια θα εκτοξευτεί στα ύψη!

Για ποιο λόγο θα συμβεί αυτό; Διαβάστε παρακάτω...

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών δηλώνουν ότι η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, έτσι εκείνη θα περάσει στον καταναλωτή!

Ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Γιώργος Πολύζος είπε στον ΣΚΑΪ: «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Έχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%.

Ο καταναλωτής επειδή αναφέρατε ότι θα στεναχωρηθεί με την αύξηση στην τιμή. Δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας». Όπως εξήγησε ο Γιώργος Πολύζος το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ένα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει.

Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει το κάθε κρέας στην κατάψυξη;

Κάντε πιο νόστιμες τις τηγανιτές πατάτες! Αυτός είναι ο πιο έξυπνος τρόπος!

Διαβάστε περισσότερα food news στο Youweekly.gr

TAGS
Share