Συναγερμός! Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη!

Εκκενώθηκαν σπίτια!

Συναγερμός! Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη!

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τον εκτροχιασμό τραίνου που μετέφερε αιθανόλη.

Τρία άλογα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 σπίτια εκκενώθηκαν. Διαβάστε παρακάτω...

Το συμβάν έγινε στο Fort Worth του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκτροχιάστηκε φορτηγό τρένο που μετέφερε αιθανόλη.

Το τρένο βγήκε εκτός γραμμής με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα βυτία που μετέφερε με την αιθανόλη, να διπλώσουν και να συγκρουστούν μεταξύ τους. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, γεγονός που οδήγησε τις αμερικανικές αρχές στην απόφαση να απομακρύνουν τους κατοίκους των κοντινών σπιτιών, καθώς ο κίνδυνος μίας έκρηξης ήταν μεγάλος, ενώ και τα αέρια από την καύση της αιθανόλης θα μπορούσαν να προκαλέσουν παρενέργειες στην υγεία των ανθρώπων.

Τα τρία άλογα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν η φωτιά από τα βυτιοφόρα επεκτάθηκε σε στάβλο που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στις ράγες. Στον στάβλο υπήρχαν συνολικά 15 άλογα, από τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν και να σωθούν τα 12.

Κάτοικοι της περιοχής και συγκεκριμένα σπιτιού που βρίσκεται κοντά στις γραμμές του τρένου, δήλωσαν ότι άκουσαν μία ισχυρή έκρηξη και ένιωσαν ένα δυνατό τράνταγμα, πριν τρέξουν να δουν τι είχε συμβεί. «Το σπίτι κουνιόταν λες και περνούσε καταιγίδα. Σαν να ήμασταν σε ταινία», δήλωσε ένα μέλος της οικογένειας.

Πηγή: protothema.gr

Απίστευτη τραγωδία από την κακοκαιρία! 33 οι νεκροί!

Απίστευτη τραγωδία από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, με 33 νεκρούς και 10 παιδιά να αγνοούνται!

Οι καταιγίδες έπνιξαν τους κατοίκους. Διαβάστε παρακάτω...

Στη Νότια Αφρική συνέβη μια ακόμα τραγωδία αφού από τις καταρρακτώδεις βροχές νεκροί κατέληξαν 33 άνθρωποι και 10 παιδιά αγνοούνται..

Δέκα παιδιά αγνοούνται στο Ντέρμπαν, ενώ άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα μωρό έξι μηνών και ένα παιδί περίπου 10 ετών.

Τουλάχιστον 145 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

undefined

“Από τις ισχυρές βροχές έχουμε 33 νεκρούς στη Νότια Αφρική”, είπε η υπουργός της επαρχίας ΚουαΖούλου Νατάλ, Νομούσα Ντούμπε-Ενκούμπε.

“Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Προτεραιότητά μας τώρα είναι να σώσουμε ζωές”, τόνισε η Ντούμπε-Ενκούμπε.

Πολλά σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά, δρόμοι πλημμύρισαν, οι αγωγοί ομβρίων υδάτων έφραξαν και πολλές κολόνες του ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν. Σε ορισμένες ζώνες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, κινητοποιήθηκε ο στρατός για να βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι η βροχή που πέφτει για τέταρτο 24ωρο θα συνεχιστεί και το επόμενο, επισημαίνοντας ότι μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα σε οδικούς άξονες και γέφυρες.

TAGS