Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα;

Αυτό είναι το πασχαλινό ωράριο!

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 26.04.2019 07:55

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, ενόψει της έναρξης του εορταστικού ωραρίου δήλωσε τα εξής:

«Η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, ευελπιστούμε να αποτελέσει την ευκαιρία να αντιστραφεί το κλίμα του πρώτου καταστροφικού τριμήνου για την αγορά και να επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαύσουν τις αγορές τους. Όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν το κοινό, το οποίο καλούμε να επισκεφτεί τα καταστήματα και να επωφεληθεί από την πλούσια ποικιλία των προϊόντων».

Προτεινόμενο εορταστικό ωράριο Πάσχα 2019
Αναλυτικά το προτεινόμενο ωράριο του ΕΣΑ είναι το εξής:

Μ. Παρασκευή 26/04
13:00-19:00
Μ. Σάββατο 27/04
09:00-15:00
Δευτέρα του Πασχα 29/04 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά


Πασχαλινό ωράριο και στη Θεσσαλονίκη
Σε ισχύ είναι το πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Θεσσαλονίκης και ήδη τα ποσοστά μειωμένων τιμών, που φιγουράρουν στις βιτρίνες των καταστημάτων, φτάνουν στο 50%, «αφού η τακτική των προσφορών αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για τους καταναλωτές», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης.

Βέβαια, όπως έσπευσε να επισημάνει, «κρατάμε μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά τον τζίρο που θα δούμε στην περίοδο των εορτών, αλλά ελπίζουμε ότι θα μας δώσει μια ανάσα».


Ο ίδιος επισήμανε ότι η κίνηση στην αγορά καταγράφεται, μέχρι στιγμής, υποτονική, και οι καταναλωτές πραγματοποιούν διερευνητικές βόλτες, χωρίς «να μπαίνουν ακόμη μέσα στα καταστήματα. Εκτιμώ ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι αγορές».

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και φέτος οι καταναλωτές θα προχωρήσουν σε αγορές δώρων προς τα αγαπημένα και συγγενικά πρόσωπα, ενώ την τιμητική τους θα έχουν τα παιδιά.

Το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα

Το προτεινόμενο ωράριο κατά την πασχαλινή περίοδο, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, αφορά σε λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις ημερομηνίες:

Τη Μεγάλη εβδομάδα, από τη Μ. Δευτέρα (22 Απριλίου) έως και τη Μ. Πέμπτη (25 Απριλίου), τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν από τις 10:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ.
Tη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στις 13:00 το μεσημέρι και θα κατεβάσουν ρολά στις 19:00 το βράδυ
Tο Μεγάλο Σάββατο (27 Απριλίου), τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσουν από τις 10:00 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα.
Tην Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα είναι κλειστά και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από τις 29 Απριλίου.
ΣΕΛΠΕ
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) έχει προτείνει το εξής ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των επιχειρήσεων -μελών του για την περίοδο των εορτών Πάσχα 2019 σε όλη την επικράτεια:

Μ. Παρασκευή 26/04
13:00-21:00
Μ. Σάββατο 27/04
09:00-20:00
Δευτέρα του Πασχα 29/04 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά

Σοκ: Δέκα παιδιά τραυματίστηκαν από πυρά σε αυλή σχολείου!

Δέκα παιδιά τραυματίστηκαν, όλα ελαφρά, από σκάγια, ή σφαιρίδια,

σε πρωτοβάθμιο σχολείο των ΗΠΑ...


Τα πυρά φαίνεται πως προήλθαν από θέση εκτός σχολείου και δεν τραυμάτισαν σοβαρά κανένα από τα παιδιά, ωστόσο οι μαθητές διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να εξεταστούν, ενώ ένα το παρέλαβε η οικογένειά του, διευκρίνισαν οι αρχές στην Κομητεία ΝτεΚάλμπ, που περιλαμβάνει τμήμα της Ατλάντας, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Τζόρτζια.

Δεν είναι γνωστό ποιος άνοιξε πυρ, ούτε το κίνητρό του. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα.

Οι ΗΠΑ βυθίζονται συχνά στο πένθος εξαιτίας επιθέσεων σε δημόσιους χώρους, ιδίως σε σχολικά ιδρύματα, που καθιστά δυνατές η ευρεία εξάπλωση των πυροβόλων όπλων. Το Σάββατο συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τη σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν, στην Πολιτεία Κολοράντο, όπου 12 μαθητές κι ένας καθηγητής δολοφονήθηκαν από δύο βαριά οπλισμένους έφηβους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εορτολόγιο σήμερα: Ποιοι γιορτάζουν Μ. Παρασκευή 26/4;

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Επιτάφιο; Δείτε πότε θα φύγει η σκόνη!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!

Share