Έσκασε τώρα! Στάση εργασίας - Ποιους αφορά;

Από τις 10:00 - 15:00!

Έσκασε τώρα! Στάση εργασίας - Ποιους αφορά;

Έσκασε τώρα στάση εργασίας που θα γίνει την Πέμπτη από τις 10:00 μέχρι τις 15:00.

Οι τραυματιοφορείς διαμαρτύρονται για «τραγικές ελλείψεις προσωπικού», καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%.

Στάση εργασίας

Στάση εργασίας από 10:00 - 15:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30 προγραμματίζουν για την Πέμπτη 9 Μαΐου οι τραυματιοφορείς στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

«Στις 4600 οργανικές θέσεις τραυματιοφορέων των νοσοκομείων, υπηρετούν σήμερα 2200 και η κυβέρνηση», όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «μετατάσσει 526 τραυματιοφορείς πρώην σχολικούς φύλακες στους δήμους με νόμο του υπουργείου Εσωτερικών. Όταν ολοκληρωθούν οι μετατάξεις η κατάσταση θα είναι αφόρητη για τους ασθενείς και τους εναπομείναντες τραυματιοφορείς».

Στάση εργασίας

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι «τα νοσοκομεία έχουν έναν ή δύο τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετούν νοσηλευόμενους ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά στα ΤΕΠ, ενώ ο εξοπλισμός είναι διαλυμένος».

Πηγή: athensmagazine.gr

Ασύλληπτη τραγωδία! Ένοπλοι μαθητές σκότωσαν ένα παιδί και τραυμάτισαν ακόμη εφτά!

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε πριν λίγες ώρες. Ένοπλοι μαθητές άνοιξα πυρ, σκότωσαν ένα παιδί και τραυμάτισαν ακόμη εφτά.

Δύο οπλισμένοι μαθητές εισέβαλαν σε λύκειο επιστημονικής κατεύθυνσης στην περιοχή του Ντένβερ της Πολιτείας Κολοράντο και άνοιξαν πυρ χθες Τρίτη, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους επτά συμμαθητές τους πριν συλληφθούν, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Αρκετοί από τους τραυματίες μαθητές του λυκείου στο Χάιλαντς Ραντς, προάστιο του Ντένβερ, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν, ανέφερε ο Τόνι Σπέρλοκ, ο σερίφης της Κομητείας Ντάγκλας της Πολιτείας Κολοράντο. Ένα από τα θύματα, ένας 18χρονος μαθητής, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, διευκρίνισε αργότερα ο Σπέρλοκ.

undefined

Ακόμη μια τραγωδία σημειώθηκε χθες στον Πειραιά με έναν νεκρό.

«Δύο πρόσωπα μπήκαν στο λύκειο STEM (σ.σ. Science, Technology, Engineering and Math School), έφθασαν βαθιά μέσα στο σχολείο, και επιτέθηκαν σε μαθητές σε δύο τοποθεσίες», διευκρίνισε ο σερίφης.

Οι ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δημοσιοποιήθηκαν, είναι μαθητές του λυκείου, ο ένας 18 ετών και ο δεύτερος ανήλικος, πρόσθεσε ο Σπέρλοκ.

Στο συγκεκριμένο δωδεκατάξιο σχολικό ίδρυμα φοιτούν 1.800 μαθητές, ενώ στον χώρο φιλοξενούνται επίσης νηπιαγωγεία.

Βοηθοί του σερίφη έφθασαν στο σχολείο, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Ντένβερ, μέσα σε δύο λεπτά αφότου αναφέρθηκε στην αστυνομία ότι ακούγονταν πυρά. Άκουσαν πυρά με το που μπήκαν στο λύκειο και έσπευσαν να «εμπλακούν» σε σύγκρουση με τους υπόπτους, ανέφερε ο Σπέρλοκ. Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 14:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας).

Ο σερίφης απέφυγε να εκφραστεί ερωτηθείς για τα κίνητρα της επίθεσης των δύο μαθητών, εξηγώντας ότι η έρευνα που διενεργείται βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια και δεν θέλει να κάνει υποθέσεις. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) συνδράμει τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ένας άνδρας που είπε πως λέγεται Φερνάντο Μοντόγια ανέφερε πως ο 17χρονος γιος του, μαθητής στο λύκειο, χτυπήθηκε από τρεις σφαίρες κι ένας φίλος του επίσης τραυματίστηκε. Ο γιος του αφηγήθηκε πως ο ένας από τους δράστες μπήκε στην τάξη του κι άρχισε να ρίχνει, αφού «έβγαλε ένα πιστόλι από μια θήκη για κιθάρα», πρόσθεσε ο Μοντόγια στον τηλεοπτικό σταθμό Denver 7, που ανήκει στο δίκτυο ABC.

Ελικόπτερα-ασθενοφόρα προσεδαφίστηκαν στον χώρο του σχολείου για να παραλάβουν τραυματίες και ελεύθεροι σκοπευτές πήραν θέσεις, ενώ μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας SWAT (Special Weapons and Tactics) ασφάλισαν την περίμετρο στο σχολείο.

undefined

Εμβρόντητοι, μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές, ορισμένοι από τους οποίους έκλαιγαν, κατέβαιναν τα σκαλιά του κτιρίου που η διοίκηση του σχολείου όρισε ως «κέντρο επανένωσης», πολλοί από τους οποίους κράταγαν σφιχτά τα χέρια των γονιών τους.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν. Εκπρόσωπός του δημοσιοποίησε ένα μήνυμα συλλυπητηρίων.