Καιρός: Χειμωνιάτικος και σήμερα! Με βροχές η Παρασκευή!

Αναλυτική πρόγνωση!

Καιρός: Χειμωνιάτικος και σήμερα! Με βροχές η Παρασκευή!

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός και σήμερα Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα νησιά του βόρειου Ιονίου και την Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός σήμερα

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, τις πρωινές ώρες πιο πυκνές. Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 και στην Κρήτη τοπικά 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές κυρίως ώρες. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία: Από 12 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πενθήμερο με βροχές! Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία;

Συναγερμός για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Θα περάσουμε πενθήμερο με βροχές. Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία;

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας και άστατων συνθηκών θα «ταλαιπωρήσει» αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και την προσεχή Τρίτη, 14 Μαΐου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Παρασκευή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Όπως αναφέρει το προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ, την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα είναι πιο ισχυρά, φέρνοντας σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

undefined

Βροχερό και το Σαββατοκύριακο

Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ αναμένουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου στην Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

undefined

αρά ταύτα, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα νότια ορεινά της χώρας.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Κυριακή, με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Κατά το ίδιο διάστημα, στα βορειοδυτικά της χώρας αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Γενικεύεται η κακοκαιρία το διήμερο Δευτέρας – Τρίτης

Η επόμενη εβδομάδα θα κάνει επίσης «ποδαρικό» με κακοκαιρία, ακόμη πιο γενικευμένη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, «σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες».

undefined