Έκτακτο δελτίο καιρού: Προειδοποιεί η ΕΜΥ! Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι!

Ποιες περιοχές επηρεάζονται;

Έκτακτο δελτίο καιρού: Προειδοποιεί η ΕΜΥ! Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι!

Προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι. Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία;

Η κακοκαιρία θα επικρατήσει από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Προειδοποιεί η ΕΜΥ!

Αναλυτικά αύριο Κυριακή από αργά το βραδύ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά θα είναι οι περιοχές όπου θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κατά τόπους.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική και σύντομα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ως το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και την Εύβοια.

Καιρική-βόμβα: Τι θα συμβεί στις 12 Μαΐου; Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει!

Ο καιρός έχει τρελαθεί και όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου θα έχουμε «βόμβα» στις 12 Μαΐου!

Δεν λέει να δείξει ότι διανύουμε Άνοιξη και οδεύουμε προς τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έκανε μια ανάρτηση που περιγράφει τον καιρό τις επόμενες ημέρες και την τάση του έως και τα μέσα του μήνα! Χαλάζι έριξε πριν από λίγο στα βόρεια προάστια. Χιόνισε στην Φλώρινα και στα ορεινά των Ιωαννίνων!

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, εξασθένηση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας (Τετάρτη) σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές.

Την Πέμπτη παροδικά αυξημένη συννεφιά προβλέπεται κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια όπου δεν αποκλείεται το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια, να ψιχαλίζει και να βρέξει τοπικά και για λίγο. Το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες μικρής γενικά όμως διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από νότιες νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη και στα ορεινά.

 Καιρική-βόμβα: Τι θα συμβεί στις 12 Μαΐου; Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει!

Λίγα σύννεφα τοπικά αυξημένα να προβλέπονται και την Παρασκευή στην κεντρική και την Βόρεια Ελλάδα όπου κυρίως στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά καλός καιρός με λίγα σύννεφα τοπικά μόνο αυξημένα. Οι άνεμοι από νότιες νοτιοδυτικές και πάλι διευθύνσεις Όχι πάνω από 3 με 4 το πολύ τοπικά έως και 5 μποφόρ.

Το Σάββατο δείχνει να κυλά με αρκετά καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λίγες αραιές συννεφιές στα κεντρικά κυρίως και τα βόρεια τμήματα της Ελλάδας. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πάντως για τα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι Δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα 3 με 4 μποφόρ από διάφορες γενικά διευθύνσεις.

Άσχημα μαντάτα για τον καιρό από τις 12 Μαΐου
Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή του καιρού μετά τις 12 Μαΐου κυρίως στη δυτική κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενίσχυση των νοτιάδων που ίσως ξαναμεταφέρουν κάποια σκόνη, και μικρή, κατά τόπους μόνο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως περίπου και τα μέσα του μήνα.