Serial killer της Κύπρου: Η απάντησή του για το βιασμό της 19χρονης!

Τι είπε;

Serial killer της Κύπρου: Η απάντησή του για το βιασμό της 19χρονης!

Ο Serial killer της Κύπρου απάντησε στην καταγγελία της 19χρονης που έκανε λόγο για βιασμό!

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγείται εκ νέου ο 35χρονος serial killer της Κύπρου για την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Οι κυπριακές Αρχές, όπως γράφει το reporter.com.cy, αναμένεται να ζητήσουν την κράτηση του για άλλες οκτώ μέρες αφού παράλληλα με τις έρευνες που συνεχίζονται για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer, βρίσκεται σε εξέλιξη και το ανακριτικό έργο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να ζητά την ανανέωση της κράτησης του για τρεις μήνες, εάν κρίνεται απαραίτητο για την ολοκλήρωση των ερευνών, προτού προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης.

Τι λέει ο serial killer για την υπόθεση βιασμού 19χρονης
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, σχετικά με την καταγγελία για βιασμού που έγινε από μια 19χρονη, ο 35χρονος serial killer αποκάλυψε στις αρχές ότι δεν την βίασε και ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την θέλησή της. Σήμερα ωστόσο, αναμένεται να παρουσιαστούν και νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα θύματα του serial killer
Την ίδια ώρα, οι αρχές δεν συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα.

Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική, ενώ η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη. Αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί ούτε και σήμερα, αναμένεται ότι οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει στις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές.

Εκτός αυτού, σημειώνεται ότι την Τρίτη (14/5) φεύγει από την Κύπρο το σύστημα sonar, καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του sonar.

Κύπρος serial killer: Δεν μπορεί να βρεθεί η τρίτη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη! Τι λένε τα σενάρια;

Ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι έρευνες για τον εντοπισμό ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται το πτώμα της Μαρικάρ Βαλτέζ, ενός από τα θύματα του 35χρονου καθ’ ομολογία δράστη των δολοφονιών στην Κύπρο

Ο εντοπισμός της αποδεικνύεται δύσκολος λόγω της γεωλογικής ανάπτυξης και μορφολογίας της περιοχής. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Philenews, «Κάποια ή κάποιες από τις βαλίτσες με τα πτώματα που πέταξε ο δολοφόνος στην Κόκκινη Λίμνη, ενδεχομένως να σταμάτησαν στον περιμετρικό δρόμο από τον οποίο τα φορτηγά μετέφεραν το μετάλλευμα από τον χώρο της εκσκαφής στην επιφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται να σταμάτησαν και στις αναβαθμίδες (τους λεγόμενους πάγκους) που δημιουργήθηκαν για να μην κινδυνεύουν με κατάρρευση τα τοιχώματα της εκσκαφής».

undefined

Όπως εξήγησαν επιστήμονες και ειδικοί στον «Φ», «στη συγκεκριμένη περιοχή, το γεγονός ότι τουλάχιστον δύο βαλίτσες σταμάτησαν και δεν κινήθηκαν προς το κέντρο της λίμνης, προκύπτει και εκ του αποτελέσματος του εντοπισμού τους. Η τρίτη βαλίτσα δεν αποκλείεται να διολίσθησε στο νερό κατά τρόπο που δεν βρήκε εμπόδιο μπροστά της και έτσι ενδέχεται να κινήθηκε προς το κέντρο που είναι και το πιο βαθύ σημείο της λίμνης».

«Για να έχεις γνώμη, πρέπει να έχεις και γνώση»

Εν τω μεταξύ, ως προς το σενάριο πλήρους απάντλησης των νερών από τη λίμνη, ώστε να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός των προς αναζήτηση σορών κι αντικειμένων, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσείας, Μάρκος Τράγκολας, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο τόνισε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το offsite.cy.com, ο κ. Τράγκολας τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να πορευτούν, διευκρινίζοντας πως το ενδεχόμενο αποξήρανσης αποκλείστηκε λόγω του μολυσμένου νερού στην Κόκκινη Λίμνη.

«Για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις και γνώση. Όλα αυτά που λέγονται είναι εισηγήσεις και ιδέες που ναι μεν γίνονται με καλή πρόθεση, αλλά πρέπει να είναι και εφικτά», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος απευθυνόμενος σε όσους διακινούν τα περί αποξήρανσης σενάρια.

undefined

Άλλωστε, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Philenews, στην περίπτωση άντλησης του νερού, υπάρχει περίπτωση να εντοπιστεί σχετικά εύκολα άλλη βαλίτσα, κάτι, ωστόσο, που δεν είναι σίγουρο καθώς μπορεί να έχει καλυφθεί από λάσπη: «Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εξεταστεί τι βρίσκεται κάτω από τη λάσπη, αν και προφανώς θα είναι πιο εύκολο σε σχέση με το τι επικρατεί τώρα εντός της λίμνης. Σήμερα στη λίμνη, πέραν της συνηθισμένης λάσπης, υπάρχει και σιδηροπυρίτης, ο οποίος οξειδώθηκε και με την παραμικρή διατάραξη του βυθού η ορατότητα μετατρέπεται σε μηδενική. Για να κατακαθίσουν τα ιζήματα που διαταράσσονται απαιτούνται ώρες που μεταφράζονται σε νεκρό χρόνο, όσον αφορά στις ενέργειες των διωκτικών αρχών».

Τέλος, σχετικά με τη χρήση ραντάρ από τη Μεγάλη Βρετανία, στην περίπτωση που ναυαγήσει η έρευνα με χρήση του σόναρ και της ρομποτικής κάμερας, ο κ.Τράγκολας επεσήμανε πως οι αρχές βρίσκονται σε συζητήσεις με εταιρείες από το εξωτερικό.

Πηγή: protothema.gr

Κύπρος serial killer: Δεν είχε συγκεκριμένο τρόπο που σκότωνε! Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την...

Δεν είχε συγκεκριμένο τρόπο που σκότωνε ο serial killer στην Κύπρο, σύμφωνα με τις νέες τραγικές αποκαλύψεις. Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 30χρονη από το Νεπάλ.

Ο Νίκος Μεταξάς, όπως είναι το όνομα του, στραγγάλιζε τα θύματα του μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή, αυτό όμως δεν συνέβη και στην συγκεκριμένη δολοφονία.

Η εφημερίδα «Πολίτης» αποκαλύπτει ότι η 30χρονη Asmita Kahdka Anu από το Νεπάλ, που είχε βρεθεί μετά από ομολογία του seria killer σε πηγάδι στο πεδίο βολής Ορούντας (Κοντά στη Κόκκινη Λίμνη), δεν δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο που βρήκαν τον θάνατο η 38χρονη Marry Rose από τις Φιλιππίνες και η 36χρονη Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία. Από την νεκροτομή και την ιατροδικαστική εξέταση θεωρείται ως πιθανή αιτία θανάτου ο ξυλοδαρμός. Δεν βρέθηκαν ίχνη που να δικαιολογούν χρήση μαχαιριού ή όπλου, ενώ τα στοιχεία αποκλείουν τον στραγγαλισμό.