Έκτακτο δελτίο καιρού: Αγριεύει ο καιρός! Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι! Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία;

Αναλυτική πρόγνωση!

Έκτακτο δελτίο καιρού: Αγριεύει ο καιρός! Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι! Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία;

Αγριεύει ο καιρός την Παρασκευή θα έχουμε καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές σύμφωνα με το δελτίο καιρού. Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία;

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για αύριο Πέμπτη, αναμένονται έντονα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

Από την ανοιξιάτικη νεροποντή φαίνεται πως θα γλιτώσει την Πέμπτη η Αθήνα, αλλά όχι η Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Βροχές ή και καταιγίδες την Πέμπτη αναμένονται σε Μακεδονία, Θράκη, στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Αγριεύει ο καιρός την Παρασκευή με καταιγίδες και χαλάζι

Οπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή, 17 Μαΐου, «η αστάθεια του καιρού θα ενταθεί και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας».

Σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα αυτά «κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις».

Καιρός: Υποχωρεί η κακοκαιρία! Που θα «χτυπήσει» 30άρια ο υδράργυρος;

Όλα δείχνουν πως η ερχόμενη Παρασκευή θα είναι και η τελευταία μέρα που θα έχουμε βροχές, σε συνέχεια της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής.

Από το Σάββατο και καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας ο καιρός θα μπει για τα καλά σε μοτίβο καλοκαιρινό, με την αστάθεια να περιορίζεται αισθητά και κυρίως σε ορεινές περιοχές και τη θερμοκρασία να καταφέρνει να ξεπερνά και τους 30 βαθμούς Τετάρτη και Πέμπτη.

Οσο για τον καιρό με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές την Κυριακή 26 Μαΐου, όλα δείχνουν πως σε γενικές γραμμές θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, πάντα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα. Η θερμοκρασία, πάντως, θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη την Ελλάδα από το επόμενο Σαββατοκύριακο, προσαρμοζόμενη στα κανονικά -για την εποχή- επίπεδα.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την εξέλιξη των θερμοκρασιών:

χάρτης καιρού