Σας αφορά! Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα!

Γονείς προσοχή!

Σας αφορά! Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα!

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της χώρας από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου.

Σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα υπάρχει δεύτερος γύρος για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Για τα δημοτικά και τα γυμνάσια η σχολική περίοδος ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου 2019.

Έσκασε τώρα! Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει σήμερα στα νοσοκομεία;

Σίγουρα δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει σήμερα στα νοσοκομεία, αφού η επίσημη ανακοίνωση έσκασε μόλις τώρα!

Με σύνθημα «δημόσια υγεία ώρα μηδέν» προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ύστερα από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υποδομές προκειμένου «να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9:00, στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή της για την απεργία, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «με βάση το ESYnet πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Υγείας το προσωπικό των νοσοκομείων σήμερα είναι 6.000 λιγότεροι σε σχέση με το έτος 2014».

Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει με αφορμή την απεργία ότι σήμερα «τα νοσοκομεία οφείλουν 800.000 ρεπό και άδειες στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο λαμβάνει μισθούς πείνας, 640 ευρώ μισθό παίρνει ο νεοδιόριστος νοσηλευτής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και δεν γίνεται η αυτονόητη ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αν και 3.000 εργαζόμενοι εξαιτίας των συνθηκών εργασίας πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσα νοσήματα».