Καιρός: Προσοχή! Καταιγίδες και χαλάζι και στην Αθήνα!

Πότε θα φτιάξει ο καιρός και θα ανέβει η θερμοκρασία;

Καιρός: Προσοχή! Καταιγίδες και χαλάζι και στην Αθήνα!

Σύμφωνα με το δελτίο του καιρού, καταιγίδες και χαλάζι θα έχουμε και στην Αθήνα.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθεί η κακοκαιρία συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής.

Άστατος καιρός, ψηλά το θερμόμετρο
Η θερμοκρασία αύριο θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 7 έως 27, στην Ήπειρο και στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 23 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Στους 24, με βροχή, το θερμόμετρο στην Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στην αρχή του εικοσιτετραώρου και κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου: Το καλοκαίρι έφτασε! Εκτινάσσεται ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο! (Βίντεο)

O Σάκης Αρναούτογλου φέρνει καλά νέα, καθώς το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι και τον υδράργυρο να εκτινάσσεται!

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες!

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για την πρώτη τη θερμή εισβολή που ξεκινά το Σαββατοκύριακο και θα διαρκέσει έως και την Τρίτη.

Το πρώτο κύμα ζέστης θα ανεβάσει το υδράργυρο στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Από την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ μικρή σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα.

Πώς θα κινηθεί το κύμα με τις υψηλές θερμοκρασίες

Τα πρώτα στοιχεία της ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού από το Σάββατο

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-2019 Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-05-2019 Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2019 Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 21-05-2019 Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα ανατολικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.