Συναγερμός: Εκκενώνεται ο Πύργος του Άιφελ!

Τι συνέβη;

Συναγερμός: Εκκενώνεται ο Πύργος του Άιφελ!

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι καθώς ο Πύργος του Άιφελ εκκενώνεται και θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του εμβληματικού μνημείου στο Twitter τονίζεται ότι ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει κλειστός μέχρι να υπάρξει νέα ενημέρωση.

Παράλληλα, απευθύνονται συστάσεις στους επισκέπτες να αναβάλλουν τη μετάβασή τους στο μνημείο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στον Πύργο εντοπίστηκε κάποιος αναρριχητής.

Η αστυνομία, βρίσκεται στο σημείο και διαπραγματεύεται με τον αναρριχητή. Πρόσφατα το Παρίσι είχε συγκλονιστεί με την πυρκαγιά στην Παναγία!

Ισχυρός σεισμός 5,6 ρίχτερ! Που έγινε;

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 111 χιλιομέτρων.


Η σεισμική δόνηση έγινε κοντά στο Σαντιάγο, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές.

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αργεντινή.

Κρήτη: Πνίγεται από αφρικανική σκόνη αυτή τη στιγμή!

Πνίγεται από αφρικανική σκόνη αυτή τη στιγμή η Κρήτη!

Έκτακτη προειδοποίηση από την Διεύθυνση Υγείας! Μεγάλη προσοχή από σήμερα Δευτέρα έως και την Πέμπτη, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες!

Αύξηση της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων και αφρικανικής σκόνης από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 23 Μαΐου υπάρχει στην Κρήτη σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης για «κινητοποίηση» αερίων μαζών από την Αφρική προς τη Κρήτη τις επόμενες ημέρες.

Η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας και ο Μανόλης Λουμπούνης ιατρός διευθυντής Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ στη Διεύθυνση Υγείας Περιφέρειας Κρήτης ο οποίος βρίσκεται στη διάθεση κάθε πολίτη στο τηλέφωνο 2813-410259, συνιστούν στους πολίτες: «'Ατομα αυξημένου κινδύνου: χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, μόνιμη η παροδική παροχή οξυγόνου, αναπνευστική ανεπάρκεια όλα τα στάδια: αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, παραμονή μόνο σε κλειστούς εσωτερικούς και επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό για παροχή επί πλέον οδηγιών. Προσοχή και για τα άτομα με καρδιακές παθήσεις. Επίσης άτομα με γνωστό ιστορικό αναπνευστικής αλλεργίας: περιορισμός παραμονής και αποφυγή σωματικής άσκησης και δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους μέχρι την λήξη του φαινομένου. Συνεννόηση με τον κατάλληλο ιατρό για πιθανή παροχή θεραπευτικής αγωγής».

Για τους υγιείς ενήλικες συνιστούν μείωση παραμονής και δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους. Μπορεί να παρουσιασθούν αναπνευστικές δυσκολίες άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ στα παιδιά σε σχολική ηλικία την αποφυγή εξόδου στους προαύλιους χώρους των σχολείων και κλιματισμός των εσωτερικών των σχολείων, για περιορισμό της σκόνης και στο εσωτερικό. Τα παιδιά με γνωστό ιστορικό αλλεργίας η αναπνευστικής δυσχέρειας να έχουν επαφή με τον παιδίατρό τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση μεγαλύτερη προσοχή φαίνεται ότι χρειάζονται η Δυτική και η Ανατολική Κρήτη, δηλαδή Χανιά και 'Αγιος Νικόλαος.