Τροχαίο στη Ρόδο: Ήταν σωστά τοποθετημένες οι μπάρες που «σούβλισαν» το αυτοκίνητο;

Οι φωτογραφίες σοκάρουν!

Τροχαίο στη Ρόδο: Ήταν σωστά τοποθετημένες οι μπάρες που «σούβλισαν» το αυτοκίνητο;

To συγκλονιστικό τροχαίο στην Ρόδο αναδεικνύει τις κακοτεχνίες στις προστατευτικές μπάρες των δρόμων, οι οποίες κάθε άλλο παρά επιτελούν το έργο τους. Ήταν σωστά τοποθετημένες;

Το τροχαίο έγινε σήμερα το πρωί στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ρόδου- Λίνδου, λίγο μετά τη διασταύρωση για Ασγούρου.
Αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα έπεσε πάνω σε προστατευτικές μπάρες οι οποίες στην κυριολεξία «σούβλισαν» το αυτοκίνητο μπαίνοντας από το παρμπρίζ και βγάινοντας από το πίσω μέρος.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι η οδηγός είχε πραγματικά άγιο, καθώς η μπάρα πέρασε ανάμεσα στο κάθισμά της και αυτό του συνοδηγού, ενώ ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι στο πίσω κάθισμα βρισκόταν παιδικό καθισματάκι το οποίο και αυτό έμεινε άθικτο.

Τροχαίο στη Ρόδο: Ήταν σωστά τοποθετημένες οι μπάρες που «σούβλισαν» το αυτοκίνητο;

Απο τα συντρίμια του αυτοκινήτου, διερχόμενοι οδηγοί έβγαλαν σε κατάσταση σοκ τη νεαρή οδηγό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο της Ρόδου για προληπτικούς κυρίως λόγους.
Ευτυχώς δεν είχε μαζί της παιδί ή άλλον συνεπιβάτη που θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί έως και θανάσιμα.

Προδιαγραφές για τις μπάρες ασφαλείας

Το θέμα που προκύπτει έχει να κάνει με το πόσο οι συγκεκριμένες μπάρες (αλλά και άλλες σε πολλά σημεία του οδικού μας δικτύου) είναι σωστά κατασκευασμένες.
Οι προδιαγραφές σε όλη την Ευρώπη είναι αυστηρές και τονίζουν πως για να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα πρέπει στο τελείωμά τους να είναι καμπυλωτές και να καταλήγουν μέσα στη γη και όχι να προεξέχουν σαν «σούβλες». Ήταν έτσι στο συγκεκριμένο σημείο;

Επίσης και πάλι με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο τοποθετημένες στο δρόμο, ούτως ώστε να έχουν και ένα περιθώριο ανοχής όταν αυτοκίνητο ακουμπήσει πάνω τους, αλλά παράλληλα να μην υποχωρούν με το παραμικρό.

Τροχαίο στη Ρόδο: Ήταν σωστά τοποθετημένες οι μπάρες που «σούβλισαν» το αυτοκίνητο;

Στην Ελλάδα βλέπουμε πολλές φορές «ξεκοιλιασμένες» μπάρες να προβάλουν μέσα στο δρόμο, αφού κανείς δεν έσπευσε να τις επισκευάσει μετά από κάποιο ατύχημα.
Η όποια επισκευή βέβαια, τις περισσότερες φορές γίνεται ή με ηλεκτροκόληση των σπασμένων τμημάτων ή αντικατάστασή τους με άλλες διαφορετικού υλικού κάτι που διαφοροποιεί το όριο ανοχής τους σε παραμορφώσεις.

Τέλος, ο τρόπος που πακτώνονται πολλές φορές στο δρόμο είναι και αυτός εκτός προδιαγραφών, με τις περισσότερες των περιπτώσεων τα κάθετα τοποθετημένα σκέλη τους ή να βρίσκονται στον αέρα, ή να μην έχουν τη σωστή μεταξύ τους απόσταση, στοιχεία που μειώνουν την αντοχή σε μια ενδεχόμενη πρόσκρουση πάνω σε αυτές. Ένα άλλο σημείο που χρήζει προσοχής είναι η σωστή απόστασή τους από το έδαφος για να αποφεύγονται φαινόμενα σαν αυτό που είδαμε σήμερα στη Ρόδο. Από τις φωτογραφίες φαίνεται σαν μπάρες να είναι πολύ πιο ψηλά από ότι συνήθως αφού έφτασαν στο ύψος του παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Τροχαίο στη Ρόδο: Ήταν σωστά τοποθετημένες οι μπάρες που «σούβλισαν» το αυτοκίνητο;

Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για ένα ατύχημα μπορεί να βαρύνει τον οδηγό πουγια διάφορους λόγους ενδέχεται να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, αλλά οι δρόμοι πρέπει να είναι κατασκευασμένοι έτσι, που να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία σε οδηγούς και επιβάτες.

Είναι άγνωστο αν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μπάρες πληρούσαν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Τροχαίο σοκ! Ένας νεκρός και 60 τραυματίες!

Τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 60 στη Γερμανία.

Οπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μερικοί τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Το τροχαίο σημειώθηκε κοντά στη Λειψία την Κυριακή (19/05), σύμφωνα με την Αστυνομία. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγο καιρό καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε σημειωθεί τροχαίο με τρένο και φορτηγό.

Με ελικόπτερα οι τραυματίες στα νοσοκομεία

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε αργά το απόγευμα στον αυτοκινητόδρομο A9, κοντά στη Λειψία, και τα αίτιά του είναι άγνωστα μέχρι στιγμής, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και πάνω από 60 τραυματίστηκαν, οι επτά σοβαρά, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες εικονίζουν το λεωφορείο, πεσμένο στη μια πλευρά, με την καμπίνα του να έχει διαπεραστεί από τμήμα μεταλλικού διαχωριστικού κιγκλιδώματος. Πολλά ελικόπτερα έσπευσαν στο σημείο για να διακομίσουν τραυματίες σε νοσοκομεία.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 74 άνθρωποι, εκτελούσε δρομολόγιο από το Βερολίνο στο Μόναχο. Ανήκε στη γερμανική εταιρεία Flixbus, που προσφέρει δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες