«Βροχή» επιδομάτων την Παρασκευή! Πόσα και τι θα πάρετε!

Μοιράζει χρήμα!

«Βροχή» επιδομάτων την Παρασκευή! Πόσα και τι θα πάρετε!

Βροχή από επιδόματα την Παρασκευή! Ποιοι θα πάρετε και πόσα χρήματα;

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση της Β' δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2019, και τα ποσά πιστώνονται σταδιακά από σήμερα το απόγευμα, ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους έως αύριο το πρωί, με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η Β' διμηνιαία δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και υπολογίστηκε, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώθηκαν στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Συνολικά, πληρώνονται 732.219 δικαιούχοι, εκ των οποίων οι 728.498 είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού 2019 και οι 3.721 είναι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων παλαιότερων ετών. Συνολικά, καταβάλλονται 170,47 εκατ. ευρώ.

Επίσης, από την Παρασκευή 24 Μαΐου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων Α21 θα ενεργοποιηθεί ξανά και θα είναι διαθέσιμη σε όλους όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019. Αιτήσεις για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται έως τις 15 Ιανουαρίου 2020. Υπενθυμίζεται πως η αίτηση Α21 υποβάλλεται άπαξ ετησίως, οπότε, όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αίτησή τους, δεν χρειάζεται να επανέλθουν.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, την Παρασκευή 24 Μαΐου, καταβάλλονται επίσης τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του Μαΐου στο σύνολο των δικαιούχων, δηλαδή σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί από τον ΟΠΕΚΑ. Συνολικά, θα καταβληθούν 64,35 εκατ. ευρώ σε 154.248 δικαιούχους.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, καταβάλλεται και το επίδομα στέγασης σε όλους όσοι υπέβαλαν αιτήσεις, και αυτές εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 49,57 εκατ. ευρώ σε 230.001 δικαιούχους (πάνω από 609.000 άτομα). Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο.

Τέλος, την Παρασκευή 24 Μαΐου, καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019 (συνολικά θα καταβληθούν 52,2 εκατ. ευρώ σε 255.603 δικαιούχους), όπως επίσης, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών (προνοιακά επιδόματα που χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης-ΟΤΑ έως και το 2018).

Επίδομα μαμούθ 1.000 ευρώ! Ποιοι Έλληνες το δικαιούνται;

Μόλις εγκρίθηκε επίδομα μαμούθ 1.000 ευρώ! Διαβάστε αναλυτικά ποιοι Έλληνες το δικαιούνται....

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ.

Οι άνεργοι που δικαιούνται την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000 ευρώ είναι:

α) σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της επιχείρησης «THEROS INTERNATIONAL GAMING INC», που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και

β) σε κάθε εργαζόμενο της εν λόγω εταιρείας που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις, για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος δεν έχει ήδη λάβει την οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000 ευρώ, βάσει της με αριθμ. οικ.58287/953/07-12-2017 απόφασης των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά:

α) Την προσκόμιση καταλόγου από τους εκπροσώπους των δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

i. Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

ii. Ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών.

iii. Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής ασφάλισής του (ΑΜΚΑ).


iv. Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ).

v. Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN) και

β) το σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την επιχείρηση «THEROS INTERNATIONAL GAMING INC» και η ανεργία ή η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζομένου και η δυνατότητα επιδότησης ανεργίας, λόγω της επίσχεσης, καθώς και η μη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 74 παρ. 1β του ν. 3746/2009, βάσει της με αριθ. οικ. 58287/953/07.12.2017 ΚΥΑ.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, με ξεχωριστή ΚΥΑ, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελασσόνας» που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Επίσης, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο-πρώην εργαζόμενο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Κυνουρίας «Η ΕΝΩΣΗ» που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο του εν λόγω συνεταιρισμού που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις, για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης, από τον ΟΑΕΔ.

Τέλος, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, σε κάθε άνεργο-πρώην εργαζόμενο της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς (ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ)» που, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Διαβάστε και αυτό: Επίδομα ανάσα 384 ευρώ από την Κυβέρνηση!