Πένθος! Νεκρή η γυναίκα που σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια!

Θλίψη!

Πένθος! Νεκρή η γυναίκα που σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια!

Παγκόσμιο πένθος, αφού η γυναίκα που σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια, είναι νεκρή!

Ο λόγος για την Τζούντιθ Κερ, τη συγγραφέα του παιδικού βιβλίου «Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη», που πέθανε σε ηλικία 95 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια, ανακοίνωσε ο εκδότης της.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε πως η Τζούντιθ Κερ, συγγραφέας και εικονογράφος των The Tiger Who Came to Tea [Η τίγρη που ήρθε επίσκεψη], When Hitler Stole Pink Rabbit [Όταν ο Χίτλερ έκλεψε το Ροζ Κουνέλι], Mog the Forgetful Cat [Μογκ, η ξεχασιάρα γάτα] και πολλών άλλων κλασικών παιδικών βιβλίων, πέθανε στο σπίτι της χθες σε ηλικία 95 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια», ανακοινώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Harper Collins. Η οικογένεια της Κερ, η οποία γεννήθηκε στο Βερολίνο, έφυγε από τη Γερμανία το 1933 για να διαφύγει από την άνοδο του ναζιστικού κόμματος και έφθασε μέσω Παρισιού στην Αγγλία.

Η Τζούντιθ Κερ

Ο αγώνας της μελών της οικογένειας να τα βγάλουν πέρα ως φτωχοί πρόσφυγες στο Παρίσι και στη συνέχεια στο Λονδίνο στη διάρκεια του πολέμου αποτέλεσε το θέμα της αυτοβιογραφικής τριλογίας της Κερ που ξεκίνησε με το "When Hitler Stole Pink Rabbit", που εκδόθηκε το 1971. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και αποτέλεσε μέρος του σχολικού προγράμματος ως μια εισαγωγή σε ένα σκοτεινό κεφάλαιο της Ιστορίας. Κέρδισε το περίβλεπτο Youth Book Prize στη Γερμανία και το 1993 ένα σχολείο στη γενέτειρά της, το Βερολίνο, πήρε το όνομα Κερ.

Πένθος! Νεκρός ο Ηλίας Βολανάκης!

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη, μετά την είδηση ότι ο Ηλίας Βολανάκης έπεσε νεκρός!

Ο αγαπητός ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Τίτου που έσβησε ειρηνικά και ήσυχα δίνοντας προηγουμένως έναν μεγάλο αγώνα για την ζωή με δύναμη και υπομονή.

Καθηλωτική είναι η ανάρτηση της κόρης του Ελένης Βολονάκη που αποχαιρετάει με συγκινητικά λόγια τον πολυαγαπημένο της πατέρα.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαϊου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Ο αγαπημένος μας πατέρας, ο πολυαγαπημένος όλων μας πατήρ Ηλίας, που υπηρέτησε ως εφημέριος του Αγίου Τίτου για 59 χρόνια, έφυγε ειρηνικά και ήσυχα, αφού έδωσε τον αγώνα του με μεγάλη δύναμη και υπομονή.
Μαχητής στη ζωή μαχητής και στο θάνατο. Πιστός και αφοσιωμένος λειτουργός στην εκκλησία του, στο σπίτι του. Με το λαμπερό του χαμόγελο αγκάλιαζε όλο τον κόσμο, έδινε απλόχερα την αγάπη του, την προσευχή του και όλο του τον εαυτό σε όλους. Οραματιζόταν και αγωνιζόταν ιδιαιτέρως για τους νέους. Άνθρωπος και των λόγων και των έργων. Η προσωποποίηση της χαράς, της πίστης και της αισιοδοξίας. Αγαπούσε και δινόταν στην οικογένειά του, λάτρευε τα εγγόνια του, την δε πρεσβυτέρα του ... η ζωή του! Είμαστε περήφανοι για τη λεβεντιά του, τη γνησιότητά του, την αλήθεια του.

Νεκρός ο Ηλίας Βολανάκης

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου μπαμπά στους αγίους και στους αγγέλους. Σ' έχουμε μέσα μας, στην καρδιά μας, ό,τι είμαστε το οφείλουμε σε σένα, σ' αγαπάμε και θα μας λείπεις. Την ευχή σου να έχουμε!!!!

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 25 Μαϊου 2019 στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης».